Νέο Ford Ranger: τολμηρό, αναβαθμισμένο, έξυπνο! Για επαγγελματική ή οικογενειακή χρήση και σπορ δραστηριότητες

banner-google-news

Ριζικά αναβαθμισμένο, τολμηρό και γεμάτο αυτοπεποίθηση, κατάλληλο για επαγγελματικές, οικογενειακές και σπορ δραστηριότητες, το νέο Ranger της Ford είναι ένα ολοκληρωμένο pick-up μοντέλο της αγοράς. Κάτω από το νέο αμάξωμα υπάρχει ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο με μεταξόνιο κατά 50 mm μακρύτερο και μετατρόχιο κατά 50 mm φαρδύτερο από του προηγούμενου Ranger, ενώ κίνηση προσφέρουν τρεις πετρελαιοκινητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός πανίσχυρου 3λιτρου V6.

2022Ford_NextGenRanger_XLTSportWildTrak (Medium)

Στο εσωτερικό, στην καρδιά της εμπειρίας συνδεσιμότητας του νέου Ranger βρίσκεται η μεγάλη οθόνη αφής των 10,1 ή 12 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, η οποία ολοκληρώνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και περιλαμβάνει το τελευταίο σύστημα SYNC™ 4 της Ford, που διατίθεται έτοιμο για λειτουργία με έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών και συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

2022Ford_NextGenRanger_Sport_rear3QTR_static (Medium)

Ο χώρος φόρτωσης έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας αυξημένη λειτουργικότητα και καλύτερη πρόσβαση. Ενώ το αναβαθμισμένο πλαίσιο και η ανάρτηση προσφέρουν κορυφαία άνεση και οδική συμπεριφορά, ανεξάρτητα αν το όχημα μεταφέρει επιβάτες, φορτία ή ρυμουλκεί τρέιλερ.

Νέα εμφάνιση, νέες ικανότητες

Η εμπειρία των πελατών ήταν καθοριστική για τη δημιουργία της σκληροτράχηλης, νέας εμφάνισης της επόμενης γενιάς Ranger. Η Ford αφιέρωσε πολύ χρόνο με ιδιοκτήτες από όλο τον κόσμο, διεξάγοντας πάνω από 5.000 συνεντεύξεις και δεκάδες συνεδρίες με πελάτες, για να κατανοήσει τον τρόπο χρήσης των pick-up τους και να μάθει ποιες είναι οι επιθυμίες και οι προσδοκίες τους από το νέο Ranger.

2022Ford_NextGenRanger_Sport_Front3QTR_motion (Medium)

Οπτικά, η επόμενη γενιά Ranger είναι τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, με ένα δυναμικό εξωτερικό που μοιράζεται το παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA των pick-up μοντέλων της Ford. Η σχεδίαση περιλαμβάνει μία νέα μάσκα και χαρακτηριστικά εμπρός φώτα σε σχήμα C, ενώ η διακριτική μεσαία γραμμή ενσωματώνει οπτικά τους ακόμα πιο εντυπωσιακούς θόλους των τροχών που ενισχύουν την αίσθηση στιβαρότητας του Ranger. Για πρώτη φορά, το Ford Ranger προσφέρει προβολείς LED matrix. Στο πίσω τμήμα, τα φωτιστικά σώματα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά γραφικά του εμπρός τμήματος. Το εσωτερικό, που παραπέμπει σε επιβατικό αυτοκίνητο, είναι αναβαθμισμένο χρησιμοποιώντας premium, μαλακά υλικά, σε συνδυασμό με μία κεντρική οθόνη αφής σε διάταξη πορτρέτου που υποστηρίζει το γνωστό σύστημα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC™ 4 της Ford.

2022Ford_NextGenRanger_Sport_NewCluster

Κάτω από το νέο αμάξωμα υπάρχει ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο με μεταξόνιο κατά 50 mm μακρύτερο και μετατρόχιο κατά 50 mm φαρδύτερο από του προηγούμενου Ranger. Μία υδρομορφοποιημένη δομή στο εμπρός τμήμα δημιουργεί περισσότερο χώρο στο διαμέρισμα του κινητήρα για το νέο V6 και «προετοιμάζει» το Ranger για την υποστήριξη μελλοντικών, διαφορετικών τεχνολογιών κίνησης. Επίσης δημιουργεί περισσότερο χώρο στο εμπρός τμήμα του pick-up για ώστε να αυξηθεί η ροή αέρα προς το ψυγείο, γεγονός που βοηθά στο να διατηρούνται οι θερμοκρασίες λειτουργίας σε χαμηλά επίπεδα, κατά τη ρυμούλκηση ή τη μεταφορά βαρέων φορτίων.

2022Ford_NextGenRanger_Wildtrak_CabinView_RHD

Νέες επιλογές κινητήρων

Οι πελάτες θέλησαν περισσότερες επιλογές όσον αφορά την ισχύ και τη ροπή των μονάδων κίνησης για τη ρυμούλκηση βαρέων αντικειμένων και την οδήγηση σε ακραίες off-road συνθήκες. Έτσι η ομάδα πρόσθεσε τον δοκιμασμένο 3.0L V6 turbodiesel της Ford και τον εξέλιξε για το Ranger. Πρόκειται για μία από τις τρεις επιλογές κινητήρων turbodiesel που διατίθενται κατά το λανσάρισμα.

2022Ford_NextGenRanger_Wildtrak_Rear3QTR_motion_sand (Medium)

Η επόμενη γενιά Ranger θα περιλαμβάνει στη φαρέτρα της τους δοκιμασμένους Single-Turbo και Bi-Turbo 2.0L εν σειρά τετρακύλινδρους κινητήρες diesel της Ford. Ο Single-Turbo διατίθεται με δύο διαφορετικά επίπεδα απόδοσης εξασφαλίζοντας περίσσια ισχύος και ροπής αλλά και οικονομία καυσίμου, που είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ή τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων. Ο Bi-Turbo κινητήρας είναι μία πιο προηγμένη έκδοση υψηλών επιδόσεων για πελάτες που επιθυμούν περισσότερη ισχύ χωρίς αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου.

BANNER NEWS FORD_728X90

2022Ford_NextGenRanger_Sport_eShifter (Medium)

Βελτιωμένη άνεση και συμπεριφορά

Θέλοντας να πετύχουν την άνεση και την οδική συμπεριφορά που προσδοκούν οι πελάτες pick-up μοντέλων για ποικίλη χρήση – δουλειά, οικογένεια, ελεύθερος χρόνος– οι μηχανικοί επικεντρώθηκαν στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά.

2022Ford_NextGenRanger_Wildtrak_Rear3QTR_motion_sand2 (Medium)

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πελατών. Από τη μία, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που εστιάζουν σε επαγγελματικές μεταφορές. Αυτοί αναζητούν ένα παραδοσιακό σύστημα κίνησης σε δύο τροχούς με μονή καμπίνα και χώρο φόρτωσης για τη μεταφορά αγαθών. Στο εντελώς αντίθετο άκρο, είναι οι λάτρεις της off-road οδήγησης, οι οποίοι οδηγούν το Ranger στο όριά του σε αγώνες αντοχής όπως το Rally Dakar. Η επόμενη γενιά Ranger θα ικανοποιεί τις ανάγκες και των δύο τύπων πελατών και όλους όσοι βρίσκονται ενδιάμεσα.

2022Ford_NextGenRanger_Wildtrak_tailgate (Medium)

Autovision New