Η Ford και η Hermes διερευνούν τη χρήση αυτόνομων οχημάτων στις αστικές διανομές

banner-google-news

Θέλοντας να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτόνομα οχήματα ενσωματώνονται σε μία επιχείρηση καθιστώντας τις αστικές διανομές αγαθών και εμπορευμάτων ακόμα πιο αποδοτικές και βιώσιμες, η Ford εγκαινίασε το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας Αυτόνομων Οχημάτων (Self-Driving Vehicle Research Programme). Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού η Ford συνεργάζεται με την εταιρεία ταχυμεταφορών Hermes -μια από τις κορυφαίες εταιρείες διανομής αγαθών στο Ην. Βασίλειο- χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο επαγγελματικό όχημα, το οποίο διαθέτει αισθητήρες που αντιγράφουν την εμφάνιση ενός πραγματικού αυτοοδηγούμενου οχήματος καθώς και ένα “Human Car Seat”, που ελέγχει το όχημα. Στόχος της δοκιμής είναι τόσο η κατανόηση και ο σχεδιασμός του τρόπου αλληλεπίδρασης με τα οχήματα, όσο και η απρόσκοπτη ενσωμάτωσή τους σε επιχειρήσεις, που θα διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες διανομών θα συνεχίσουν να γίνονται με ασφάλεια, χωρίς την παρουσία οδηγού.

«Καθώς σχεδιάζουμε να φέρουμε τα αυτόνομα οχήματα στους δρόμους, είναι σημαντικό να εστιάσουμε όχι μόνο στη σχετική τεχνολογία, αλλά και στις επιχειρηματικές ανάγκες των πελατών μας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αντιληφθούν πώς θα πρέπει να προσαρμοστούν, από το να βιώσουν αυτές τις διαδικασίες σε πραγματικές συνθήκες», δήλωσε η εταιρεία.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η Ford κατέχει την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών οχημάτων. Επιπλέον προτίθεται να επενδύσει περίπου 7 δισ. δολάρια στα αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2025.

Piaggio Porter

 

Autovision New