Η Ford φέρνει στην Ευρώπη το Amazon Alexa Built-in

H λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω ενημέρωσης του λογισμικού Ford Power-Up

banner-google-news

Η Ford παρέχει πρόσβαση στο Amazon Alexa μέσω του Alexa Built-in, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις ή να δίνουν εντολές απευθείας από το εσωτερικό του οχήματος, χωρίς να χρειάζονται smartphone. Μεταξύ άλλων, με το Alexa Built-in οι οδηγοί μπορεί να μαθαίνουν τις πρωινές ειδήσεις και να ενημερώνονται για την κυκλοφορία καθ’ οδόν προς τη δουλειά τους, ή να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο σπίτι.

Η υπηρεσία προσφέρεται στις χώρες όπου η Alexa διατίθεται από την Amazon. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού Ford Power-Up, η οποία παρέχεται ασύρματα. Το Alexa Built-in είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που παρέχονται μέσω ενημερώσεων λογισμικού Power-Up της Ford για την ευρεία γκάμα οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με τα συστήματα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 και SYNC 4A. Σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο η Ford Mustang Mach-E όσο και η Ford Mustang Mach-E GT, το Focus και το Focus ST.

Το Alexa Built-in θα ενσωματωθεί επίσης κατά τη διάρκεια της παραγωγής σε επιλεγμένα μοντέλα που προορίζονται για την Γηραιά Ήπειρο φέτος. Αυτά περιλαμβάνουν τις Ford Mustang Mach-E και Mustang Mach-E GT καθώς και το Ford Focus.

2023FordInEurope_Update25.07.2023_Alexa__001Amazon Alexa Builtin

Η Ford θα προσφέρει δωρεάν συνδεσιμότητα με βασικά χαρακτηριστικά της Alex. Σχεδιασμένο για να αποτελεί προέκταση της εμπειρίας Alexa στο σπίτι, το Alexa Built-in θα βελτιώσει την εμπειρία οδήγησης.

  • Ψυχαγωγία: οι οδηγοί μπορούν να ενημερωθούν για τον καιρό, να ζητήσουν από την Alexa να πει ένα αστείο ή ακόμη και να ρωτήσουν το ύψος του Πύργου του Άιφελ
  • Παραγωγικότητα: οι οδηγοί μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να προσθέτουν στοιχεία σε λίστες αγορών και να ελέγχουν ημερολόγια
  • Χειριστήρια οχήματος: οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του εσωτερικού ή να ζητούν πλοήγηση προς έναν προορισμό
  • Έξυπνο σπίτι: οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως έξυπνες οικιακές συσκευές που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως οι έξυπνοι θερμοστάτες

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε τώρα την Alexa στην Ευρώπη, παρέχοντας εξατομικευμένες ψηφιακές εμπειρίες που ενθουσιάζουν οδηγούς και επιβάτες», δήλωσε ο Dean Miles, Director of Product and Business Management, Amazon Smart Vehicles. «Ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σχόλια των πελατών της Ford για το πώς η Alexa εμπλουτίζει την οδήγησή τους».

Οι οδηγοί έχουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης στο Ford Streaming, που επιτρέπει απεριόριστο audio streaming, ενημερώσεις ειδήσεων, καθώς και τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών μέσω της Alexa. Μια δωρεάν δοκιμή διάρκειας 90 ημερών επιτρέπει στους οδηγούς να ακούνε μουσική, podcasts και audiobooks σε πλατφόρμες συμβατές με την Alexa. Αυτές περιλαμβάνουν τις πλατφόρμες Amazon Music, Audible, Kindle, καθώς και υπηρεσίες τρίτων στις οποίες οι πελάτες μπορεί να είναι ήδη συνδρομητές.

Ερωτήσεις στον ειδικό Global Services Marketing Director της Ford, Charles Nolan

  • Πώς λειτουργούν οι ενημερώσεις λογισμικού Ford PowerUp; Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί; Οι ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up διατηρούν τα οχήματα Ford ενημερωμένα με μια σειρά από βελτιώσεις, νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Εγκαθίστανται over‑the‑air είτε μέσω Wi-Fi στο σπίτι είτε μέσω της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας του οχήματος. Μόλις οι πελάτες συναινέσουν στις ενημερώσεις Ford Power-Up στο πλαίσιο της αρχικής διαδικασίας εγκατάστασης, η ενημέρωση που παρέχει το Alexa Bult-in και άλλες ενημερώσεις λογισμικού θα είναι απρόσκοπτη και θα πραγματοποιείται στο παρασκήνιο. Καθώς ορισμένες ενημερώσεις μπορεί να απαιτούν το όχημα να μην χρησιμοποιείται, οι οδηγοί μπορούν να τις προγραμματίσουν την ώρα που τους εξυπηρετεί καλύτερα.
  • Πώς η ομάδα της Ford δοκίμασε το Alexa Builtin για να διασφαλίσει ότι θα είναι χρήσιμο στους οδηγούς και θα λειτουργεί ομαλά; Συνεργαζόμαστε στενά με την Amazon για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα έχουν μια ομαλή ενσωμάτωση και εμπειρία χρήσης με την Alexa. Έχουμε επίσης δοκιμάσει πιλοτικά τις λειτουργίες σε μια επιλεγμένη ομάδα οχημάτων του εσωτερικού μας στόλου για να βεβαιωθούμε ότι η εμπειρία βελτιώνει πραγματικά τις μετακινήσεις των πελατών μας και την καθημερινότητά τους.
  • Σε τι χρησιμεύει το να έχεις το Alexa Builtin ως μέρος της καθημερινής σου οδήγησης; Το να έχει κανείς πρόσβαση στην Alexa όταν γυρίζει από τη δουλειά είναι ό,τι καλύτερο. Είμαι φανατικός χρήστης του Audible και χρησιμοποιώ το Ford Streaming για να ακούω λογοτεχνικά ή άλλου είδους βιβλία ανάλογα με το πώς ήταν η μέρα μου! Η Alexa βοηθά να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της εργασίας και της ζωής μου στο σπίτι. Επίσης με βολεύει να ελέγχω πότε είναι το επόμενο ραντεβού στο ημερολόγιό μου ή να προσθέτω κάτι που θυμάμαι στη λίστα με τα ψώνια μου ενώ οδηγώ: «Alexa, πρόσθεσε ποπ κορν στη λίστα με τα ψώνια μου».
  • Ποιες μελλοντικές ενημερώσεις του Ford PowerUp σχεδιάζει η Ford; Η Alexa ήταν μια σημαντική αναβάθμιση που απαίτησε από εμάς να βελτιώσουμε τις δυνατότητες του Ford Power-Up. Ως αποτέλεσμα οι πελάτες μας θα αρχίσουν να βλέπουν νέες και συναρπαστικές ενημερώσεις για να διατηρήσουν το Ford τους ασφαλές, διασκεδαστικό και συναρπαστικό στην οδήγηση. Μείνατε συντονισμένοι για περισσότερα!