Ford E-Transit : Χωρίς συμβιβασμούς!

Η Ford λανσάρει μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Transit, με κορυφαίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, πρωτοποριακές υπηρεσίες, ικανότητες εφάμιλλες των μοντέλων της οικογένειας Transit, δυνατότητες μετατροπών και την αξιόπιστη υποστήριξη του δικτύου Ford.

banner-google-news

Η Ford, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των van οχημάτων, αποκάλυψε πρόσφατα το νέο E-Transit van, ένα έξυπνο και ακούραστο όχημα που θα αυξήσει την παραγωγικότητα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεών τους προσφέροντας ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προηγμένες λύσεις στον τομέα του λογισμικού, σε συνδυασμό με μοναδικές υπηρεσίες και επιλογές.All-Electric Ford E-Transit

«Η Ford είναι η No.1 εταιρεία στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων σε Β. Αμερική και Ευρώπη. Επομένως η μετάβαση του στόλου οχημάτων σε καθεστώς μηδενικών εκπομπών ρύπων, κυρίως για τη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία διανομών μέχρι το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού (last-mile), είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050» δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και CEO της Ford. «Η Ford είναι έτοιμη να ηγηθεί του κινήματος που ξεκίνησε με το βραβευμένο Transit Custom Plug-In Hybrid και το EcoBlue Hybrid. Είναι καλό για τον πλανήτη και ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους πελάτες, χάρη στο χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και τις νέες συνδεδεμένες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.»

Το οικοσύστημα των επαγγελματικών οχημάτων της Ford επεκτείνεται περιλαμβάνοντας τώρα λογισμικό παρακολούθησης ηλεκτρικών οχημάτων και συνδεδεμένες λύσεις για στόλους, για ομαλή ενσωμάτωση σε καθημερινές δραστηριότητες.

Τα E‑Transit που προορίζονται για την Ευρώπη θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford Otosan Kocaeli στην Τουρκία, σε ειδική γραμμή παραγωγής, δίπλα στο βραβευμένο Transit Custom Plug-In Hybrid. Για τους πελάτες της Β. Αμερικής, το E-Transit θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Kansas City, στο Claycomo, Missouri.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ

Παρά το ότι η ζήτηση για οχήματα διανομών αυξάνεται, οι πόλεις σε όλο τον κόσμο – από το Λονδίνο μέχρι το Λος Άντζελες – δεσμεύονται να δημιουργήσουν ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων, να μειώσουν τα επίπεδα αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να περιορίσουν την ηχορύπανση.

All-Electric Ford E-Transit

Στην Ευρώπη, η Ford δοκιμάζει τεχνολογίες στα εξηλεκτρισμένα επαγγελματικά της οχήματα από το 2018, σε συνεργασία με επίσημους φορείς σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία, για να διερευνήσει πώς χρησιμοποιούν οι οδηγοί τα οχήματα Transit Custom Plug-In Hybrid σε Λονδίνο, Κολωνία, Βαλένθια και Άγκυρα. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει τα ευρήματά της – συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών χρήσης και φόρτισης του οχήματος – στην εξέλιξη του E-Transit και των υπηρεσιών του.

Οδηγός Αγοράς με ένα κλικ, διαθέσιμα όλα τα μοντέλα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Μ.Β. έως 3,5Τ         

Το E-Transit, που αναμένεται στα καταστήματα των Eυρωπαίων εμπόρων Ford από τις αρχές του 2022, αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας επένδυσης της εταιρείας στον εξηλεκτρισμό, ύψους άνω των 11,5 δις δολαρίων μέχρι το 2022.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Με ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 67 kWh, το νέο E-Transit προσφέρει μία εκτιμώμενη αυτονομία έως 350 km στο μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP,  τιμή που είναι αρκετή για τις καθημερινές απαιτήσεις ανεξαρτήτως διακυμάνσεων στο φορτίο του οχήματος και τις καιρικές συνθήκες. Το γεγονός αυτό καθιστά το E-Transit ιδανικό για χρήση σε αστικό περιβάλλον, προκαθορισμένες διαδρομές και παραδόσεις εμπορευμάτων εντός γεωγραφικά προσδιορισμένων ζωνών μηδενικών ρύπων, χωρίς να πρέπει οι ιδιοκτήτες του εταιρικών στόλων να πληρώνουν για μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα την οποία δεν χρειάζονται.

Ford E-Transit Χωρίς συμβιβασμούς! (4)Τα προφίλ οδήγησης (drive modes) του νέου E-Transit είναι προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η Ford, το πρόγραμμα Eco Mode στοχεύει σε βελτίωση στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως 8-10% στην περίπτωση που το E-Transit οδηγείται χωρίς φορτίο με ζωηρή επιτάχυνση ή με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Το Eco Mode περιορίζει την τελική ταχύτητα του οχήματος, ελέγχει την επιτάχυνσή του και βελτιστοποιεί την απόδοση του συστήματος κλιματισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση της διαθέσιμης αυτονομίας.

Το όχημα υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία Scheduled Pre-Conditioning, που επιτρέπει τον προγραμματισμό του συστήματος κλιματισμού προκειμένου να ρυθμίζεται η επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα, ενώ το όχημα φορτίζεται, ώστε να μην επηρεάζεται η μέγιστη διαθέσιμη αυτονομία.

Το E-Transit όχι μόνο συμβάλλει στη βιώσιμη λειτουργία των εταιρειών, αλλά προσφέρει και σαφή επιχειρηματικά πλεονεκτήματα. Μπορεί να μειώσει το κόστος ιδιοκτησίας από τις δαπάνες σέρβις μέχρι και 40% συγκριτικά με τα μοντέλα που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους συντήρησης.

Στην Ευρώπη, οι πελάτες θα επωφεληθούν από το καλύτερο στην κατηγορία πρόγραμμα σέρβις ενός έτους, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη που προσφέρεται μαζί με ένα πακέτο εγγύησης 8 ετών/160,000 km για την μπαταρία και τα ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης.

Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ποικιλία λύσεων φόρτισης για τις ανάγκες των στόλων και των οδηγών, είτε βρίσκονται στο σπίτι και στη δουλειά, είτε στο δρόμο. Η ηλεκτρική έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC). Ο ενσωματωμένος φορτιστής του οχήματος με ισχύ 11,3 kW μπορεί να προσφέρει πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε 8,2 ώρες. Με τη βοήθεια ενός ταχυφορτιστή DC με ισχύ 115 kW, το νέο E‑Transit μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 15% μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 34 λεπτά.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ

Το E-Transit διαθέτει προαιρετικά το Pro Power Onboard, το οποίο επιτρέπει στους Ευρωπαίους πελάτες να μεταμορφώνουν το όχημά τους σε μια κινητή πηγή ενέργειας που παρέχει ισχύ έως 2,3 kW για τη λειτουργία εργαλείων και εξοπλισμού τόσο σε εργοτάξια, όσο και εν κινήσει – πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Το στάνταρ μόντεμ FordPass Connect προσφέρει αδιάλειπτη συνδεσιμότητα έτσι ώστε οι πελάτες των επαγγελματικών οχημάτων να διαχειρίζονται και να βελτιστοποιούν την αποδοτικότητα του στόλου στους με μία σειρά εξειδικευμένων υπηρεσιών για ηλεκτρικά οχήματα, διαθέσιμων μέσω της Ford Telematics.

All-Electric Ford E-TransitΤο νέο E-Transit φέρει επίσης το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford στα επαγγελματικά της οχήματα, διαθέτοντας στάνταρ μία εύχρηστη οθόνη αφής 12” σε συνδυασμό με βελτιωμένη φωνητική αναγνώριση και προαιρετικά σύστημα πλοήγησης με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά μέσω cloud. Με τις over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις, το λογισμικό και η τεχνολογία SYNC του νέου E‑Transit θα επωφεληθούν από τα πιο πρόσφατα νέα χαρακτηριστικά, καθώς και από βελτιώσεις στον τομέα της ποιότητας.

Στο δρόμο, με το σύστημα πλοήγησης ενεργοποιημένο, οι διαχειριστές στόλων θα επωφελούνται από προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως οι Traffic Sign Recognition και Intelligent Speed Assist, που συνδυαστικά αναγνωρίζουν στο δρόμο τα όρια ταχύτητας – κάτι που επιτρέπει στους διαχειριστές τους να ορίζουν στα οχήματα συγκεκριμένη ανώτατη ταχύτητα κίνησης.

Επιπλέον, το E-Transit διαθέτει μία σειρά τεχνολογιών που σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους εταιρικούς πελάτες να μειώσουν τα ασφαλιστικά κόστη τους. Μεταξύ των τεχνολογιών αυτών είναι οι Pre-Collision Assist, Blind Spot Information System με Lane Change Warning & Aid καθώς και μία κάμερα 360 μοιρών με Reverse Brake Assist. Μαζί με το Intelligent Adaptive Cruise Control, τα στοιχεία αυτά βοηθούν να διατηρούνται τα πρότυπα ασφάλειας του στόλου μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ

Το E-Transit έχει σχεδιαστεί χωρίς συμβιβασμούς στη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων, γι’ αυτό και η μπαταρία του τοποθετείται κάτω από το αμάξωμα παρέχοντας χώρο φόρτωσης με όγκο έως και 15,1 m3, τιμή που είναι ταυτόσημη με εκείνη ενός πετρελαιοκίνητου Transit με πίσω κίνηση.

All-Electric Ford E-Transit

Οι μηχανικοί της Ford επανασχεδίασαν το σύστημα μετάδοσης του νέου E-Transit και την πίσω ανάρτηση για να βελτιστοποιήσουν το χώρο φόρτωσης, δημιουργώντας μία heavy-duty διάταξη με ημι-υστερούντες βραχίονες που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο του οχήματος και καλύτερη ελκτική πρόσφυση, ανεξάρτητα εάν το όχημα είναι άδειο ή φορτωμένο.

Το E-Transit που θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη θα εξασφαλίζει ωφέλιμο φορτίο 1.616 kg στην έκδοση van και μέχρι 1.967 kg στις εκδόσεις chassis cab. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 198 kW (269 PS) και ροπή 430 Nm – ο ισχυρότερος από οποιοδήποτε άλλο πλήρως ηλεκτρικό cargo van που πωλείται στην Ευρώπη. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς διασφαλίζει εξαιρετική ελκτική πρόσφυση όταν το όχημα είναι πολύ φορτωμένο.

Ford E-Transit Χωρίς συμβιβασμούς! (1)Η Ford θα προσφέρει στην Ευρώπη 25 διαφορετικές εκδοχές του νέου E-Transit, με αμάξωμα van, double-cab-in-van και chassis cab, πολλαπλές επιλογές μήκους και ύψους οροφής, καθώς και διάφορα μικτά βάρη (GVM) μέχρι 4,25 τόνους, για την κάλυψη πολυάριθμων αναγκών.

Μετά τις επιτυχημένες συνεργασίες της με πόλεις με τη συμμετοχή του Transit Custom Plug-In Hybrid, η Ford θα προχωρήσει σε εκτενείς δοκιμές του νέου E-Transit σε εταιρικούς στόλους σε βασικές αγορές της Ευρώπης, ξεκινώντας από το 2021.

Το E-Transit παρέχει στους Ευρωπαίους πελάτες ποικιλία επιλογών σε αμαξώματα, μήκη, ύψη οροφής και Μικτού Βάρους Οχήματος (GVM) – και συγκεκριμένα έως και 25 διαφορετικές εκδόσεις. Το ωφέλιμο φορτίο υπολογίζεται στα 1.616 kg για την έκδοση van και έως 1.967 kg για τα μοντέλα chassis cab. Το E-Transit είναι έτοιμο για δράση, και αναμένεται την άνοιξη του 2022.

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!
Όλα τα νέα που αφορούν την αγορά ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Διεθνείς εξελίξεις, ελληνική επικαιρότητα, ρεπορτάζ.

Autovision New