Το FIAT 500 γίνεται 65 χρονών και το γιορτάζει με την επιτυχία του νέου EV 500

banner-google-news

Αποτελώντας ένα πραγματικό ορόσημο για το χώρο της αυτοκίνησης, το FIAT 500, το μοντέλο που με τη δημιουργία του ξεκίνησε μια επανάσταση στα τέλη της δεκαετίας του 1950 καθιστώντας το αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό, γίνεται 65 χρονών. Αυτή τη μοναδική παράδοση καινοτομίας και έξυπνης σχεδίασης που φέρει το όνομα 500, συνεχίζει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500, το οποίο οδηγεί τη FIAT σε μια εξαιρετική πορεία στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρώτο εξάμηνο του έτους το FIAT 500 είναι το τρίτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη, πρώτο στη Γερμανία και την Ιταλία, δεύτερο στην Ελλάδα και στο βάθρο στην Ισπανία και τη Γαλλία.

 

«Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 έφτασε στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στο πρώτο μισό του έτους», σημείωσε ο κ. Oliver Francois, CEO της FIAT και Global CMO της Stellantis. «Ειδικότερα στη Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ξεπερνώντας τα μοντέλα των εγχώριων κατασκευαστών.

Εξελιγμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το νέο ηλεκτρικό 500 αποτελεί σύμβολο της ιταλικής δημιουργικότητας. Το πρώτο 500 του 1957 έφερε επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, καθιστώντας το ιδιωτικό αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό. Στη συνέχεια η δεύτερη γενιά του μοντέλου το 2007 απέδειξε ότι ένα αυτοκίνητο πόλης μπορεί να συνδυάζει την ευελιξία με την υψηλή αισθητική, ενώ πλέον η τρίτη και αμιγώς ηλεκτρική γενιά συνθέτει το ξεχωριστό στιλ και τις καινοτόμες τεχνολογίες με τη φιλική προς το περιβάλλον και το χρήση ηλεκτροκίνηση. Η παγκόσμια αναγνώριση του ονόματος 500 ενισχύεται από την εμπορική του πορεία -μέχρι στιγμής- σε 38 χώρες και τέσσερις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέσα Ανατολή και Ιαπωνία, αλλά και τα περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει.

Με ακόμα μεγαλύτερη εστίαση στην «πράσινη μετάβαση», η FIAT έχει επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Από το 2024 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2027 η μάρκα στην Ευρώπη θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Για να γιορτάσει τα γενέθλια του συμβόλου της, η FIAΤ δημιούργησε δύο video για να δείξει με έναν διασκεδαστικό τρόπο, γιατί το νέο ηλεκτρικό 500 είναι το μοντέλο της αλλαγής. Τα “Evergreen” και “The Stick” με τον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό, ακτιβιστή και πρεσβευτή του νέου 500, Leonardo DiCpario, παρουσιάζουν το λόγο που οι βιώσιμες μετακινήσεις μπορούν να είναι ευχάριστες και βέβαια να έχουν στιλ.