Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο των LOGI.C στην Θεσσαλονίκη

banner-google-news

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχές, που ξεπέρασαν τις 600 με δια ζώσης παρουσία και τις 1.150 μέσω ψηφιακής μετάδοσης, ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο και η έκθεση LOGI.C 2022 στην Θεσσαλονίκη, που διεξήχθη στις 10-11 Μαΐου, στο Porto Palace. Η διοργάνωση της O.MIND CREATIVES και του περιοδικού Supply Chain & Logistics magazine έκανε επιτυχημένη την «πρώτη» επίσημη εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη, για το 2022, με τα LOGI.C να συνεχίζονται και στην Αθήνα στις 24 και 25 Ιουνίου στο Athens Marriott.

IMG_2356

Το συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών και του Συνδέσμου Εξαγωγέων, έτυχε μεγάλης αποδοχής από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο της Β. Ελλάδας, ενώ θετικά ήταν και τα σχόλια για την παρακείμενη εμπορική έκθεση στον χώρο του Porto Palace, που ήταν και η πρώτη αντίστοιχη έκθεση για τον κλάδο του supply chain που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Στο διήμερο των συνεδριακών συζητήσεων τέθηκαν μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, που αναλύθηκαν διεξοδικά από ομιλητές προερχόμενους τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και από εμπορικές εταιρείες και αφορούσαν αφενός τον ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας στην διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής διασυνδεδεμένων μεταφορών και δικτύων, αφετέρου τις σύγχρονες λύσεις ψηφιοποίησης για την επίτευξη βιώσιμων μεταφορών σε ένα αστικό περιβάλλον, επιτυγχάνοντας και τους στόχους της αειφορίας.

f (2)

Με τη συνδρομή και την επιμέλεια των Ομάδων που είχαν την επιστημονική ευθύνη για την υποστήριξη των αντίστοιχων πάνελ, δηλαδή των ομάδων της Optilog Advisory Services, του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, έγιναν ολοκληρωμένες προσεγγίσεις σε θέματα σύγχρονης λιμενικής εφοδιαστικής αλυσίδας, «πράσινων» λύσεων για την αστική μεταφορά, και εργαλείων για την επίτευξη της αειφορίας και της βιωσιμότητας σε επίπεδο city logistics.

f (3)

Σε παρέμβασή του κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ανέλυσε το πλάνο της Περιφέρειας για την ανάπλαση και ορθολογικοποίηση των Βιομηχανικών Περιοχών σε Σίνδο και Καλοχώρι, ενώ στις παρεμβάσεις που ακολούθησαν αναλύθηκε το πλαίσιο λειτουργίας και το όραμα ανάπτυξης των Λιμένων της Β. Ελλάδας και παράλληλα τέθηκαν από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων όλα τα «ανοιχτά» ζητήματα που απασχολούν την αγορά Logistics.