Επιδότηση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων από το ΥΠΕΝ

banner-google-news

Νέο ειδικό πρόγραμμα ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα επιδοτεί επιχειρήσεις για τη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε όλη την Ελλάδα.   Η δράση αυτή θα απευθύνεται στους Φορείς Εκμετάλλευσης Υποδομών Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – εταιρείες που έχουν ως σκοπό την εκμετάλλευση υποδομών φόρτισης.  Οι ΦΕΦΥΟ είναι φορέας που θεσπίστηκε  στο νόμο για την ηλεκτροκίνηση, και είναι υπεύθυνος για την άρτια τεχνική συντήρηση υποδομών φόρτισης, καθώς και για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της ασφαλούς λειτουργίας των σημείων επαναφόρτισης.

Το Πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο ταμείο Ανάκαμψης μαζί με την αντικατάσταση του στόλου αστικών συγκοινωνιών και των ταξί με ηλεκτρικά οχήματα. Τα συνολικά κονδύλια για την επιδότηση υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ηλεκτροκίνητων αστικών συγκοινωνιών ανέρχονται σε 220 εκατ. ευρώ.

Την ανακοίνωση για την υλοποίηση του νέου αυτού ειδικού προγράμματος για την επιδότηση ανάπτυξης φορτιστών είχε κάνει στον Οικονομικό ταχυδρόμο η κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία επιμελείται τη σύνταξη και εκπόνηση αυτού του προγράμματος, ως γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.