Τα Επαγγελματικά των Θαλάσσιων Σπορ : Toyota Proace

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Την τελευταία 10ετία, οι συμμαχίες «παίρνουν και δίνουν» προκειμένου κάθε κατασκευαστής να βρεθεί με μια ισχυρή πρόταση απέναντι στον υποψήφιο αγοραστή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της σύμπραξης των ομίλων PSA (Peugeot – Citroen) και Toyota στην από κοινού κατασκευή ενός βαν μεσαίας κατηγορίας. Για πρώτη φορά η Toyota σταματά να κινείται αυτόνομα με ένα -έως σήμερα- Proace μέτριας εμπορικής πορείας και συμπράττει με τους πολύπειρους στην κατηγορία Γάλλους δίνοντας αυτό το όνομα σε ένα ολοκαίνουργιο βαν.

Νέα πλατφόρμα

Έτσι λοιπόν, εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει λανσαριστεί στην αγορά ένα μεσαίο βαν με το λογότυπο τριών κατασκευαστών, της Peugeot, της Citroen και της Toyota. Η Toyota πετυχαίνει να ανανεώσει την μοναδική πρότασή της στην κατηγορία των βαν στην Ευρώπη, με ένα αυτοκίνητο που είναι περισσότερο σχεδιασμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το νέο Toyota Proace έρχεται να συμπληρώσει την πολύ δυνατή παρουσία του Hilux στα ελαφρά επαγγελματικά κάτω από τους 3,5 τόνους.

toyota proace (2)

Το μεσαίο βαν βασίζεται στην πλατφόρμα των Γάλλων, «EMP2 platform» και είναι διαθέσιμο σε τρία μήκη αμαξώματος, διαφορετικά ύψη οροφής και χωρητικότητα κλούβας από 5,1 έως και 6,6 κυβικά μέτρα. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται στα 1.400 κιλά. Η γκάμα εκδόσεων Toyota Proace περιλαμβάνει επίσης «μεικτές» εκδόσεις με πέντε ή έξι καθίσματα, κανονικά ή αναδιπλούμενα, εκδόσεις καμπίνα-σασί (για τοποθέτηση υπερκατασκευών) και εκδόσεις Combi με έως και εννέα καθίσματα για τη μεταφορά προσώπων.

Εντυπωσιακή σχεδίαση

Σχεδιαστικά οι εκδόσεις βαν χαρακτηρίζονται από τους κοντούς προβόλους (οι τροχοί είναι πραγματικά στις άκρες του αμαξώματος) και την απόλυτη χωροταξική εκμετάλλευση τόσο στην καμπίνα των επιβατών (49 λίτρα αποθηκευτικών χώρων) όσο και στο χώρο φόρτωσης. Αεροδυναμική σχεδίαση, μεγάλος εμπρόσθιος προφυλακτήρας, όμοια πίσω όψη και φανάρια, λίγο διαφορετικά εμπρόσθια φανάρια το Expert, είναι μερικά από τα κύρια γνωρίσματα των αυτοκινήτων.

toyota proace (4)

Στην καμπίνα των επιβατών μπορούν να καθίσουν έως τρία άτομα, με το διπλό κάθισμα δεξιά από τον οδηγό να αναδιπλώνεται προσφέροντας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Ταυτόχρονα, το εντελώς επίπεδο πάτωμα προσφέρει ευρυχωρία και ευκολία κινήσεων. Ο κατασκευαστής κάνει λόγο για μια πολύ καλά μονωμένη καμπίνα που επιτρέπει ελάχιστο θόρυβο να περνά στο εσωτερικό της ενώ ταυτόχρονα η σύγχρονη ανάρτηση φροντίζει για την ικανοποιητική απόσβεση κάτω από όλες τις συνθήκες.

toyota proace (3)

Οι πίσω πόρτες είναι διπλές στον βασικό εξοπλισμό και μόνο κατόπιν παραγγελίας διατίθεται μονοκόμματη πόρτα ανοιγόμενη προς τα πάνω. Οι πόρτες ανοίγουν έως και 250ο και οδηγούν σε  έναν προσεγμένο χώρο φόρτωσης που ανάλογα την έκδοση φέρει διαφόρων τύπων ανθεκτικές επενδύσεις και φυσικά όλα τα στοιχεία ασφάλειας που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Επίσης, για πρώτη φορά στην κατηγορία το βαν το όχημα της Toyota προσφέρει τη δυνατότητα ανοίγματος των συρόμενων πλαϊνών θυρών χωρίς να απασχολήσει τα χέρια του ο χρήστης. Αρκεί ένας αισθητήρας που βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα να ανιχνεύσει την κίνηση του ποδιού προκειμένου να δώσει εντολή στην πόρτα να ανοίξει με ηλεκτρικό μηχανισμό.

Χαμηλό κόστος χρήσης

Κινητήρες euro 6 BlueHDi από 95 έως 180 ίππους. Υπάρχουν δύο 1600άρηδες με 95 και 115 ίππους και τρεις στα 2,0 λίτρα με 120, 150 και 180 ίππους. Η βασική έκδοση φέρει 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ενώ διατίθενται επίσης ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Για την επίτευξη των προδιαγραφών ρύπων γίνεται χρήση της τεχνολογίας SCR, με το δοχείο AdBlue χωρητικότητας 22,4 λίτρων να εξασφαλίζει αυτονομία 15.000 χλμ.

2020-toyota-proace-city-34

Η εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμό με τα μεγάλα διαστήματα μεταξύ των τακτικών εργασιών συντήρησης (κάθε 40.000 χλμ.) εξασφαλίζουν ένα ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ