Τα Επαγγελματικά των Θαλάσσιων Σπορ : Opel Vivaro

Το Groupe PSA είναι ηγέτης στην Ευρωπαϊκή αγορά LCV και αυτό σημαίνει ότι η Opel επωφελείται από την χρήση της κοινής, προηγμένης πλατφόρμας στο νέο Vivaro. Η συμπαγής έκδοση 4,60 μ. γεφυρώνει το κενό μεταξύ των κατηγοριών van και οχημάτων μεταφορών και με κύκλο στροφής μόλις 11,3 μ. είναι επίσης πολύ ευέλικτη. Αυτή η έκδοση προσφέρει χωρητικότητα 4,6 m3 για μεταφορά φορτίων, που μπορεί να αυξηθεί σε 5,1 m3 χάρη στο ανοιγόμενο διαχωριστικό καμπίνας (Flex-Cargo) στην πλευρά του συνοδηγού, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται αντικείμενα μήκους 3,32 μ. αντί 2,16 μ. Οι εκδόσεις 4,95 μ. και 5,30 μ. έχουν μέγιστη χωρητικότητα 5,8 και 6,6 m3 αντίστοιχα. Επομένως, το εσωτερικό του Vivaro χωράει άνετα σκάλες ή πάνελ μήκους 3,67 ή 4,02 μ., και πολυάριθμα μικροαντικείμενα στους άφθονους αποθηκευτικούς χώρους σε όλο το cockpit.

Νέες δυνατότητες

Βελτιωμένη είναι η επίδοση όσον αφορά στο ωφέλιμο φορτίο, το οποίο μπορεί να ανέλθει έως 1.400 κιλά, 200 κιλά περισσότερα του προκατόχου του. Το ίδιο ισχύει και για τα φορτία ρυμούλκησης: το μέγιστο φορτίο τρέιλερ των 2.500 κιλών είναι κατά μισό τόνο υψηλότερο από πριν. Μόνο τα ύψος είναι μέτριο, στις περισσότερες εκδόσεις περίπου 1.90 μ., επιτρέποντας έτσι στο Vivaro να έχει πρόσβαση σε υπόγεια πάρκινγκ ή σε εμπορικά κέντρα με χαμηλή οροφή, κάτι που διευκολύνει τη φόρτωση/εκφόρτωση.

2019 Opel Zafira Panel Van

Εν τω μεταξύ, απεριόριστη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης προσφέρει η φαρδιά πίσω πόρτα και οι συρόμενες πλαϊνές πόρτες που είναι ιδιαίτερα πρακτικές καθώς η πρακτικότητα ξεκινά με την πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Έτσι λοιπόν, για τη φόρτωση μέσω των συρόμενων θυρών, δεν χρειάζεται να αφήσετε κάτω τα φορτία ή τα πακέτα σας, αφού μία κίνηση του ποδιού είναι αρκετή για να ανοίξουν οι πόρτες αυτόματα (συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρα προσφέρονται για πρώτη φορά με τη νέα γενιά).

 

2019 Opel Zafira Panel Van

Αντικείμενα μήκους έως 4,02 μ. αποθηκεύονται με ασφάλεια στην έκδοση 5.30 μ., χάρη στο ανοιγόμενο διαχωριστικό καμπίνας (Flex-Cargo) κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Επίσης, χάρη στο FlexCargo, η πλάτη του μεσαίου καθίσματος αναδιπλώνεται και γίνεται τραπεζάκι, κατάλληλο για την τοποθέτηση εγγράφων, ή ενός laptop ή tablet.

Πλήρως εξοπλισμένο

Στο εσωτερικό του Vivaro, οδηγοί και επιβάτες βιώνουν την αίσθηση επιβατικού αυτοκινήτου: συστήματα όπως τα Head up display, Κάμερα Οπισθοπορείας 180o (Rear View Camera), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert), Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και Cruise Control κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και ασφαλής. Χάρη στην εργονομική θέση των καθισμάτων, τα χειριστήρια βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και σε θέση άμεσης πρόσβασης. Ποικίλες ρυθμίσεις των καθισμάτων – μερικές από τις οποίες είναι ηλεκτρικές – η οσφυϊκή υποστήριξη, το υποβραχιόνιο και το οδηγοκεντρικό cockpit εξασφαλίζουν άνεση στα επίπεδα επιβατικού αυτοκινήτου. Τα infotainment συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro διατίθενται με τη μεγάλη οθόνη αφής 7”. Και τα δύο περιλαμβάνουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Το Multimedia Navi Pro διαθέτει επιπλέον Ευρωπαϊκή πλοήγηση με τρισδιάστατη απεικόνιση.

2019 Opel Zafira Life

Προηγμένα μηχανικά

Σταθερότητα και ασφάλεια σε κάθε είδους ολισθηρές επιφάνειες – λάσπη, άμμο ή χιόνι – παρέχει το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip. Στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και στην προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος προστίθεται το πακέτο «εργοταξίου» («work-site» set-up). Με το νέο Vivaro, η Opel συνεχίζει να εφαρμόζει το στρατηγικό σχέδιο PACE! επενδύοντας σε αναπτυσσόμενες κατηγορίες της αγοράς. Ήδη το 2020, η γκάμα αποδοτικών κινητήρων θα αποκτήσει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι η Opel θα ξεκινήσει τον εξηλεκτρισμό των LCV μοντέλων της και το Vivaro θα κινείται όχι μόνο σε περιφερειακές οδούς, αλλά θα μπορεί να καλύπτει και το πολυσυζητημένο «τελευταίο χιλιόμετρο» στο κέντρο των πόλεων.

Η απήχηση του νέου Vivaro δεν βασίζεται μόνο στις μεταφορικές του ικανότητες και στις τεχνολογίες τύπου επιβατικού αυτοκινήτου. Εκτός από τους προηγμένους κινητήρες, τα κιβώτια με τις «στρωτές» αλλαγές σχέσεων, όπως το οκτατάχυτο κιβώτιο, συμβάλλουν στην οικονομία και την άνεση – πολύ σημαντικό, κυρίως στην αγορά fleet. Διαστήματα σέρβις έως 50.000 km μειώνουν περαιτέρω το λειτουργικό κόστος.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ