Εντοπίστηκε αλλοδαπό φορτηγό με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ευφυούς ταχογράφου

banner-google-news

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, I.X. Φορτηγό αυτοκίνητο, με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο έφερε μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων του ευφυούς ταχογράφου (smart).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αρχικά από τον έλεγχο, διαπίστωσαν τη μη αποτύπωση των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού και κατ’ επέκταση των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Ακολούθως, το όχημα ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για περαιτέρω έλεγχο. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε η τοποθέτηση πρόσθετης ηλεκτρονικής συνδεσμολογίας, η οποία έδινε τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο σχετικά με τη δραστηριότητά του (όπως στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, στην ταχύτητα του οχήματος και στα διανυθέντα χιλιόμετρα).

Η συσκευή παραποίησης αφαιρέθηκε, ενώ στον οδηγό και στην ιδιοκτήτρια εταιρία επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.