Ένα ηλεκτρικό Renault D εξοπλισμένο με ηλιακά panel για τη Rhyner Logistik

banner-google-news

Με αφοσίωση στις βιώσιμες μεταφορές, η Rhyner Logistik μόλις απέκτησε ένα Renault Trucks D Wide Z.E. για την τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ Denner. Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, ο ελβετικός μεταφορέας έχει επίσης τοποθετήσει ηλιακούς συλλέκτες στο σώμα του ηλεκτρικού φορτηγού για να τροφοδοτεί τη μονάδα ψύξης.

Το πλήρως ηλεκτρικό Renault Trucks 26 W DZ Wide Z.E. μόλις εντάχθηκε στον  στόλο φορτηγών που ανήκουν στον ελβετικό μεταφορέα Rhyner Logistik και αριθμεί 100 οχήματα. Προμηθεύει τα σούπερ μάρκετ Denner στη Ζυρίχη και τα προάστια της, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

rhyner-renault-trucks-d2 (Medium)

Για να προχωρήσει την βιώσιμη προσέγγισή του ένα βήμα παραπέρα, η Rhyner Logistik αποφάσισε να τοποθετήσει ηλιακούς συλλέκτες στο φορτηγό για να παρέχει καθαρή ενέργεια στη μονάδα ψύξης. Αυτό το σύστημα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μεταφορές ευπαθών προϊόντων, επειδή όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι υψηλές – και επομένως ο ήλιος είναι δυνατός- είναι απαραίτητη η ψύξη.

Καθώς είναι πεπεισμένο ότι η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί η ουδετερότητα στις εκπομπές άνθρακα, η Rhyner Logistik απέκτησε επίσης ένα σταθμό ταχείας φόρτισης. Για τη βελτιστοποίηση της αυτονομίας, το φορτηγό φορτίζεται στην αποθήκη κατά τις εργασίες φόρτωσης. Επειδή το φορτηγό οδηγείται σε αστικό περιβάλλον που απαιτεί συχνό φρενάρισμα, η ανάκτηση ενέργειας οδηγεί επίσης σε εξοικονόμηση 20 έως 30%, οι οποίες μεταφράζονται σε επιπλέον χιλιόμετρα. Είναι μια παγκόσμια προσέγγιση που επιτυγχάνει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Renault Trucks D Wide Z.E.:

  • GVW: 26 t Βάρος: 27 t.
  • Διαθέσιμο μεταξόνιο: 3.900 mm
  • Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες με συνολική ισχύ 370 kW (συνεχής έξοδος 260 kW)
  • Μέγιστη ροπή ηλεκτρικών κινητήρων: 850 Nm
  • Μέγιστη ροπή πίσω άξονα: 28 kNm
  • Κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων
  • Αποθήκευση ενέργειας: μπαταρίες ιόντων λιθίου, 200 kWh έως 265 kWh.
  • Αυτονομία σε πραγματικό συνθήκες: έως 180 χλμ

saloni_digital_ MAGAZINE INSIDE PAGES_2020-12_FINAL-03

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Autovision New