E-Tourneo Courier της Ford: ευρυχωρία, πρακτικότητα και στυλ σε compact συσκευασία

banner-google-news

Το E-Tourneo Courier συνδυάζει εντυπωσιακά σχεδιαστικά γνωρίσματα που συναντά κανείς στα μοντέλα SUV, φουτουριστικά στοιχεία ηλεκτρικού οχήματος και την καθημερινή πρακτικότητα που απαιτεί η πολυάσχολη ζωή και οι υπαίθριες δραστηριότητες.

Τόσο στην αμιγώς ηλεκτρική όσο και στη βενζινοκίνητη έκδοση EcoBoost, ο ολοκαίνουργιος εξωτερικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μία ψηλή γραμμή καπό και κοντούς προβόλους, δημιουργώντας ένα επιβλητικό παρουσιαστικό, ενώ οι μαύρες κολόνες δίνουν την εντύπωση μιας χαμηλότερης γραμμής οροφής με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Η μοναδική οπτική ταυτότητα του E-Tourneo Courier ενισχύεται από τη μάσκα με χρωμιωμένους ρόμβους, τους ενσωματωμένους προβολείς, την χαρακτηριστική μπάρα φώτων LED από τη μία άκρη στην άλλη και τα αεροδυναμικά σχέδια των τροχών που τονίζουν την ξεχωριστή νέα του εμφάνιση.

2023_FORD_E-Tourneo-Courier_Active_02Το E-Tourneo Courier εισάγει επίσης νέες διακριτικές επιλογές χρωμάτων, όπως το Cactus Grey, καθώς και τα μεταλλικά Fantastic Red και Bursting Green. Οι εκδόσεις Active μπορούν να παραγγέλνονται αποκλειστικά με χρωματική αντίθεση οροφής – όπως το ατρόμητο Ford Bronco SUV – και διαθέτουν μοναδικές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, μπάρες οροφής, εξωτερικά προστατευτικά στα τόξα των θόλων των τροχών, ποδιές και μοναδικά υφάσματα καθισμάτων ως βασικό εξοπλισμό, για να τονίσουν το δίχως περιορισμούς πνεύμα του μοντέλου.

2023_FORD_E-Tourneo-Courier_Active_28Όπως και το εξωτερικό, έτσι και η καμπίνα του E-Tourneo Courier προσφέρει ανώτερο εξοπλισμό για μεγαλύτερη άνεση. Η σχεδιαστική φιλοσοφία εισάγει βελτιωμένα νέα χαρακτηριστικά ειδικά για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο:

 • Τιμόνι τύπου «Squircle» για αυξημένο χώρο για τα πόδια και βελτιωμένη ορατότητα
 • Νέο «digiboard» με ψηφιακή οθόνη οργάνων 12” και SYNC 4 με οθόνη αφής 12”
 • Αιωρούμενος πίνακας οργάνων για βελτιωμένο χώρο και ορατότητα

Ο σχεδιασμός της καμπίνας του E-Tourneo Courier περιλαμβάνει:

 • Ηλεκτρικό χειρόφρενο που εξοικονομεί χώρο και επιλογέα σχέσεων στην κολόνα του τιμονιού
 • Νέα, μεγάλη κεντρική κονσόλα με δυνατότητα διαμόρφωσης του αποθηκευτικού χώρου και αφαιρούμενα στοιχεία για εύκολη και ασφαλή οργάνωση αντικειμένων

2023_FORD_Tourneo-Courier_Active_06Έξυπνη αξιοποίηση χώρου

Χάρη στο βελτιστοποιημένο σχεδιασμό του αμαξώματος, το εσωτερικό του E-Tourneo Courier είναι αισθητά πιο ευρύχωρο και πρακτικό συγκριτικά με εκείνο του απερχόμενου μοντέλου, με αυξημένο χώρο για το κεφάλι και τους ώμους για πιο άνετες μετακινήσεις.

Το αυξημένο μήκος και πλάτος του χώρου αποσκευών αυξάνει τη χωρητικότητα κατά 44% σε 570 λίτρα. Το νέο μοντέλο μπορεί επίσης να μεταφέρει 100 κιλά περισσότερα από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς.
Τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα σε αναλογία 60/40 με μηχανισμό αναδίπλωσης της πλάτης και πλήρους ανάκλησης ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών. Το E-Tourneo Courier προσφέρει αξιοσημείωτο χώρο αποσκευών 2.162 λίτρων όταν είναι φορτωμένο μέχρι την οροφή με τα πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάκληση – αύξηση πάνω από 500 λίτρα.

Χώρος αποσκευών Απερχόμενο μοντέλο E-Tourneo Courier Αύξηση
Μήκος – πενταθέσια διάταξη (mm) 837 1.002 165
Μήκος – πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάκληση (mm) 1.264 1.429 165
Πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών (mm) 983 1.172 189
Ύψος από το πάτωμα μέχρι την οροφή (mm) 1.171 1.216 45
Χωρητικότητα – πενταθέσια διάταξη (λίτρα)

(Μέτρηση VDA)

395 (708 φορτωμένο μέχρι την οροφή) 570 (1.188 φορτωμένο μέχρι την οροφή) 175 (480 φορτωμένο μέχρι την οροφή)
Χωρητικότητα – πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάκληση (λίτρα) (μέτρηση VDA) 875 (1.656 φορτωμένο μέχρι την οροφή) 1,198 (2.162 φορτωμένο μέχρι την οροφή) 323 (506 φορτωμένο μέχρι την οροφή)

 

Η στάνταρ πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών μπορεί να προσφέρει προστασία από τα στοιχεία της φύσης όταν είναι ανοιχτή, ενώ το μεγάλο άνοιγμα και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης είναι πρακτικά για τη φόρτωση εξοπλισμού αναψυχής ή για να μπαίνει και να βγαίνει ο αγαπημένος σας σκύλος. Ο χώρος αποσκευών διαθέτει χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο στα πλαϊνά πάνελ, συμπεριλαμβανομένου ενός ντουλαπιού κατάλληλου για τη φύλαξη μεγαλύτερων αντικειμένων μακριά από τα αδιάκριτα μάτια

Ένας αποθηκευτικός χώρος 44 λίτρων μπροστά προσφέρεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα E-Tourneo Courier και είναι ιδανικός για τη μεταφορά μικροαντικειμένων όπως τα καλώδια φόρτισης, το προειδοποιητικό τρίγωνο και το κιτ πρώτων βοηθειών.

2023_FORD_Tourneo-Courier_Active_03Το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης των 700 κιλών του E-Tourneo Courier επιτρέπει τη ρυμούλκηση σκαφών ή τρέιλερ. Ο κοτσαδόρος και μία ηλεκτρική φίσα 13 ακίδων είναι προαιρετικά. Το βενζινοκίνητο Tourneo Courier EcoBoost μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 1.000 kg.

Αποδοτικό σύστημα κίνησης νέας γενιάς

Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του E-Tourneo Courier προάγει στο επόμενο επίπεδο την οδηγική εμπειρία, προσφέροντας ομαλή, αθόρυβη επιτάχυνση χωρίς αλλαγές ταχυτήτων και διαισθητικό έλεγχο για πιο ξεκούραστες μετακινήσεις. Οι μοναδικές, ολοκληρωμένες υπηρεσίες φόρτισης και λογισμικού της Ford βοηθούν επίσης τους πελάτες να διαχειριστούν τη φόρτιση, είτε αποκτούν για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είτε είναι έμπειροι χρήστες EV. Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου περιλαμβάνουν:

 • Ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 PS)
 • Ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW AC – από το 10 στο 100% σε 5,7 ώρες
 • Ταχεία φόρτιση 100 kW (DC) – από το 10 στο 80% σε λιγότερο από 35 λεπτά
 • Αύξηση αυτονομίας κατά 87 km σε μόλις 10 λεπτά σε φόρτιση 100 kW (DC)
 • Τελική ταχύτητα 145 km/h

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία one-pedal driving (στάνταρ) για πιο άνετη και ενεργειακά πιο αποδοτική οδήγηση σε πολυσύχναστες πόλεις. Με τη λειτουργία Scheduled Pre-Conditioning, η καμπίνα και η μπαταρία μπορούν να φτάσουν στη βέλτιστη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της φόρτισης για μεγιστοποίηση της αυτονομίας και της άνεσης, ενώ ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει μέσω της οθόνης αφής του SYNC 4.

2023_FORD_Tourneo-Courier_Active_31_InteriorΨηφιακή εμπειρία και συνδεδεμένες λειτουργίες

Ένα στάνταρ ενσωματωμένο μόντεμ επιτρέπει τόσο τη συνεχή σύνδεση για εύκολη επίβλεψη της φόρτισης, της συντήρησης και της ασφάλειας του οχήματος, όσο και τις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού που μπορούν να βελτιώσουν τις δυνατότητες του οχήματος με την πάροδο του χρόνου.

2023_FORD_E-Tourneo-Courier_Active_11_InteriorΤο προαιρετικό Ford Connected Wallbox μπορεί να επαναφορτίσει το E-Tourneo Courier στο σπίτι αισθητά ταχύτερα από μια τυπική επιτοίχια πρίζα. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να μειώσουν τις ενεργειακές τους δαπάνες προγραμματίζοντας τις ώρες φόρτισης ώστε να επωφεληθούν από φθηνότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εφαρμογή FordPass καθιστά την πλοήγηση στο δημόσιο δίκτυο φόρτισης απλή υπόθεση. Χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή, οι πελάτες μπορούν:

 • Να ελέγχουν την αυτονομία και την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης του E-Tourneo Courier
 • Να θερμαίνουν ή να ψύχουν την καμπίνα και τη μπαταρία πριν από την αναχώρηση για βέλτιστη αυτονομία
 • Να σχεδιάζουν την καλύτερη δυνατή διαδρομή για μεγαλύτερα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των ιδανικών στάσεων φόρτισης
 • Να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημα από απόσταση και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ασφάλειας
 • Να εντοπίζουν το όχημά τους σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης ή μετά από βόλτες στη φύση

2023_FORD_E-Tourneo-Courier_Active_27Παρέχεται επίσης δωρεάν πρόσβαση για ένα έτος στο BlueOval – ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη, το οποίο θα περιλαμβάνει 500.000 δημόσιους φορτιστές μέχρι το 2024.

Η συνδρομητική υπηρεσία Connected Navigation μπορεί να διευκολύνει την πλοήγηση σε άγνωστους δρόμους, εμφανίζοντας ενημερώσεις σχετικά με την κυκλοφορία, τη στάθμευση, τη χρέωση και τους τοπικούς κινδύνους.

Κορυφαία στην κατηγορία συστήματα υποστήριξης οδηγού

Στοχεύοντας στη μείωση της κόπωσης του οδηγού και στην προστασία του οχήματος και των επιβατών του, η Ford έχει εγκαταστήσει την πιο ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης που έχει προσφέρει ποτέ ως βασικό εξοπλισμό στην κατηγορία compact οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Auto High Beam
 • Cruise Control
 • Driver Alert
 • Front & Rear Parking Aid
 • Hill Launch Assist
 • Intelligent Speed Assist
 • Lane-Keeping System
 • Pre-Collision Assist
 • Κάμερα Οπισθοπορείας
 • Traffic Sign Recognition
 • Wrong Way Alert

  Άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα σε ένα πακέτο συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν:

 • Adaptive Cruise Control με Lane Centring και Stop & Go
 • Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert
 • Intersection Assist
 • Reverse Brake Assist

2023_FORD_Tourneo-Courier_Active_02Εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού, οι αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό διευκολύνουν την οδήγηση στην πόλη, ενώ ο κύκλος στροφής των 10,7 μέτρων από κράσπεδο σε κράσπεδο και το μικρότερο των 4,4 μέτρων συνολικό μήκος του αμαξώματος βελτιώνουν την ευελιξία και την πρόσβαση σε στενούς χώρους.

2023_FORD_E-Tourneo-Courier_Active_03Η έκδοση με κινητήρα EcoBoost διαθέσιμη το 2023

Εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό E-Tourneo Courier, το Tourneo Courier με κινητήρα EcoBoost θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στα μέσα του 2023 παίρνοντας κίνηση από τον αποδοτικό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα του 1,0 λίτρου απόδοσης 125 ίππων της Ford. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ένα νέο, επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στις ομαλές αλλαγές και την αποδοτική λειτουργία. Το Auto Start-Stop και το Active Grille Shutter είναι στάνταρ στα μοντέλα EcoBoost για βελτιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση.