Δήμος Αθηναίων: Πρόταση για αλλαγή ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων

banner-google-news

Με στόχο την αλλαγή του ωραρίου τροφοδοσίας και την εφαρμογή του από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί (21:00 – 09:00), το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να θέσει σχετικό αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής και προς κάθε άλλο αρμόδιο φορέα.

Με ευρεία πλειοψηφία ζητούν την απαγόρευση της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων μέσα στην ημέρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού εμφράγματος που δημιουργείται στην Αθήνα από την τροφοδοσία των καταστημάτων –ειδικά κατά τις ώρες αιχμής.

Με την υλοποίηση αυτού του νέου μέτρου, κανένα φορτηγό δεν θα μπορεί να εισέρχεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων στη διάρκεια της ημέρας.

«Χρειάζονται καθαρές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της πόλης. Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικά προβληματικού ωραρίου, που αποδεδειγμένα δυσκολεύει τη ζωή όλων όσοι κινούνται και εργάζονται στα όρια της Αθήνας.

Από σήμερα κιόλας, αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να απαλειφθούν οι εξαιρέσεις που προκαλούν εμφράγματα στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας και να εφαρμοστεί το νέο ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων – 9 το βράδυ με 9 το πρωί – το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες μας θα αποσυμφορήσει το κέντρο και θα βελτιώσει τη μετακίνηση μέσα στην πόλη.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε μία κρίσιμη απόφαση, η οποία ευελπιστούμε –με την καλή συνεργασία των αρμόδιων φορέων– να φτάσει σύντομα και στην εφαρμογή της», είπε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σήμερα το ισχύον ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων για επιχειρήσεις, υπεραγορές και λοιπά καταστήματα προβλέπει απαγόρευση τροφοδοσίας από τις 07:00 έως τις 10:30 για φορτηγά οχήματα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, εντός δακτυλίου.