Δημιουργείται Ενιαίο Παρατηρητήριο Μεταφορών στην Αττική

banner-google-news

Η δημιουργία Ενιαίου Παρατηρητηρίου Μεταφορών στην Αττική είναι ένα μακροπρόθεσμο μέτρο, που σκέφτεται να εφαρμόσει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στο πλαίσιο του σχεδίου «Ανάσα για την Αθήνα». Αφορά στην αποδοχή μιας πρότασης του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Το Ενιαίο Παρατηρητήριο Μεταφορών στην Αττική θα είναι ένας θεσμοθετημένος ενιαίος φορέας, καθώς στο ζήτημα του κυκλοφοριακού στην πρωτεύουσα εμπλέκονται δήμοι, η Περιφέρεια και δύο υπουργεία.

Όσον αφορά στο «Μεγάλο Περίπατο», ο υπουργός Κ. Καραμανλής είπε ότι είναι σωστή η γενικότερη κατεύθυνση καθώς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης ο στόχος των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι να βγουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο.

Επισήμανε ότι για αυτό χρειάζεται να υπάρχει ένα θεσμοθετημένο Παρατηρητήριο, ώστε να μην κάνει ο κάθε φορέας κάτι μόνος του, χωρίς να είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τους άλλους φορείς. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «εκεί που υπάρχουν δυσλειτουργίες ο Δήμος και ο Δήμαρχος θα σκύψουν πάνω από το ζήτημα και θα κάνουν διορθώσεις».