Διημερίδα της ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών στην Ελλάδα

banner-google-news

Τη 2η ετήσια διημερίδα του διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ΙΤS Hellas, με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα».

Η διημερίδα θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος-ΙLME και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics.

Κεντρικός στόχος των διοργανωτών είναι να τεθεί στο επίκεντρο δημιουργικού διαλόγου το θέμα της ανάπτυξης και ευρείας εφαρμογής των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) στην Ελλάδα, μια αναγκαιότητα που αποτελεί σημείο σύγκλισης πολλαπλών ωφελειών, τόσο για τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, όσο και για την ελληνική οικονομία και την ενίσχυση της αναπτυξιακής τροχιάς της χώρας, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η διημερίδα απευθύνεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα,  κατασκευαστές,  διαχειριστικές αρχές και άλλους επαγγελματίες) αλλά και στους τελικούς χρήστες του κλάδου των μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια έξι συνεδριών και 3 συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης θα τεθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

-Ελαστική Κινητικότητα: Συνεργατική Σχεδίαση και Διαχείριση Κυκλοφορίας.

-Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

-Ευφυή Συστήματα Εμπορευματικών Μεταφορών.

-Στρατηγική και πολιτικές ανάπτυξης Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.

-Νέες τάσεις στην κινητικότητα: Το μέλλον των ΕΣΜ.

-Ελληνική αριστεία και πρωτοβουλίες στον τομέα των ΕΣΜ.

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση, στην οποία θα παρουσιαστούν οι ελληνικές ερευνητικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και καινοτομίες στον τομέα των ΕΣΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διημερίδα αλλά και το ρόλο του ΙΤS Hellas, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τον Δρ. Άγγελο Αμδίτη (a.amditis@iccs.gr, 210 7721663), Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών-ITS Hellas, Διευθυντή Έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ/EMΠ.