ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 728Χ90
Διαμαρτυρία ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

banner-google-news

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, ζητώντας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο εξαιτίας της πανδημίας.

Στην Αθήνα δεκάδες πούλμαν συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Συγγρού και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν πλήρη επιδότηση ενοικίου, απαλλαγή εισφορών ΕΦΚΑ και προκαταβολής φόρου, αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού, διατήρηση ΦΠΑ στο 13%, επαναφορά, από το 50%, σε πληρότητα της χρήσης θέσεων των επιβατών των λεωφορείων τους, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και αλλαγή κριτηρίων για διευκόλυνση ένταξης των τουριστικών πρακτόρων σε προγράμμα ευνοϊκής δανειοδότησης.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε δύο σημεία, ανατολικά και δυτικά της πόλης, ενώ έκαναν πορεία προς το κέντρο της συμπρωτεύουσας.

«Στην πορεία συμμετείχαν συμβολικά περίπου διακόσια λεωφορεία, πολλά ήδη έχουν παραδώσει πινακίδες, αλλά πουλήθηκαν. Από το Φεβρουάριο, με το κλείσιμο συνόρων και σχολείων και με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, έχουμε μηδενικά έσοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ζητάμε να επιδοτηθούμε, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης Μιχάλης Πεζικόγλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Έχει πέσει δραματικά ο τζίρος μας, δεν έχουμε καν κρατήσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Χαραλάμπους, ενώ ο πρόεδρος του συνδικάτου οδηγών τουριστικών και σχολικών λεωφορείων Β. Ελλάδας, Περικλής Χειμωνίδης σημείωσε: «3.500 εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα, το 80% δεν έχει δουλειά».

Autovision New