Διαγωνισμός για 25 ηλεκτρικά mini bus από τον ΟΑΣΑ

banner-google-news

Με 25 ηλεκτρικά μικρά λεωφορεία (mini bus) σκοπεύει να ενισχύσει το στόλο των οχημάτων των συγκοινωνιών της Αθήνας ο ΟΑΣΑ, ενώ παράλληλα «τρέχει» και ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια 770 καινούριων λεωφορείων για τις ανάγκες της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης.

Ο Οργανισμός ανήρτησε πριν λίγες ημέρες κείμενο διαβούλευσης για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής, για την επιλογή Αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια λεωφορείων και των παρελκομένων τους, με σκοπό την Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων, για τη μείζονα περιοχή της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού, 11.160.000 ευρώ αφορά την προμήθεια 25 τυπικών αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων έως 6m μαζί με 13 φορτιστές βραδείας φόρτισης.

Παράλληλα ο ανάδοχος θα αναλάβει και την εκπαίδευση του προσωπικού της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη εξοικείωση με το σχεδιασμό, τη λειτουργία και την ανίχνευση βλαβών των οχημάτων και των παρελκόμενων αυτών. Όπως προβλέπεται, θα πρέπει να εκπαιδευτούν τουλάχιστον πέντε άτομα σε αντικείμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η οικονομική οδήγηση.

Τα οχήματα θα πρέπει να έχουν ελάχιστη αυτονομία 90 χιλιομέτρων καθώς στόχος είναι να δρομολογηθούν σε μικρές διαδρομές κυρίως του κέντρου της Αθήνας. Ο μέγιστος χρόνος παράδοσης των λεωφορείων και των φορτιστών τους θα είναι έως 520 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των μερών.

Οι επιδόσεις των λεωφορείων

Αναφορικά με τις επιδόσεις τους, τα οχήματα θα πρέπει να μπορούν να αναπτύξουν τουλάχιστον 30km/h με στάσεις, κατά μέσο όρο, ανά 300m και εμπορική ταχύτητα 15 km/h (+/-5%) με τα συστήματα κλιματισμού, εσωτερικού – εξωτερικού φωτισμού καθώς και τα υπόλοιπα βοηθητικά συστήματα του οχήματος σε λειτουργία, στην ονομαστική τους ισχύ.

 

Autovision New