Διαδικτυακή ημερίδα για τον κλάδο των Agrologistics στην Ελλάδα

banner-google-news

Διαδικτυακή ημερίδα «Agrologistics: Προκλήσεις & Προοπτικές στην Ελλάδα» πραγματοποιείται σήμερα,  Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, στις 16.30 – 18.30,  με αφορμή τη δημοσίευση μελέτης για τις «Δυνατότητες του κλάδου των Agrologistics στην Ελλάδα».

Η ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αλλά και οι υποχρεώσεις τήρησης προδιαγραφών υγιεινής και πιστοποίησης, εγείρουν την ανάγκη για άμεση αναδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας. Επίσης, λόγω των πρόσθετων προκλήσεων που επιφέρει παγκοσμίως η πανδημία, είναι επιτακτική η ανάγκη μελέτης και αναδιαμόρφωσης του κλάδου των Agrologistics, προκειμένου να καταστεί η εφοδιαστική αλυσίδα βιώσιμη, να ενισχυθεί το εισόδημα των παραγωγών, να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η πρόσφατη μελέτη αναλύει την τρέχουσα κατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας του αγροδιατροφικού τομέα στην χώρα μας και αναδεικνύει τις ανάγκες και τις προοπτικές του κλάδου.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και  Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΠΠ), το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας» και το Center for Advanced Infrastructure and Transportation (Κέντρο Προηγμένων Υποδομών και Μεταφορών) του Πανεπιστημίου Rutgers των Η.Π.Α.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι συντελεστές της μελέτης καθώς και διακεκριμένα στελέχη και εμπειρογνώμονες από κορυφαία ιδρύματα και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως η Υπηρεσία Εξωτερικών Γεωργικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (FAS/USDA), το Πανεπιστήμιο Rutgers  των Η. Π. Α. και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν εδώ.