Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler ελπίζει να σταθεροποιηθεί η εφοδιαστική αλυσίδα αυτό το τρίμηνο

banner-google-news

Ο εκτελεστικός διευθυντής Ola Kaellenius δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει να σταθεροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της για ημιαγωγούς στη διάρκεια αυτού του τριμήνου, αλλά αναμένει ότι η πραγματική ανακούφιση από τις ελλείψεις τσιπ δεν θα φτάσει πριν από το 2023.

«Δεν μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι για τις προμήθειες ημιαγωγών», είπε ο Kaellenius. Οι διακοπές λειτουργίας εξαιτίας του COVID σε εργοστάσια της Μαλαισίας που επεξεργάζονται ημιαγωγούς αυτό το καλοκαίρι, καθυστερούν τις προσπάθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας να ανακτήσει την παραγωγή που έχασε νωρίτερα μέσα στο έτος.

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση το τέταρτο τρίμηνο και να την πάμε στο επόμενο επίπεδο το 2022», είπε. Ωστόσο, είπε, οι μεγάλοι παραγωγοί τσιπ λένε ότι οι περιορισμοί στην προσφορά μπορεί να συνεχιστούν μέχρι το 2023.

«Πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι», είπε ο Kaellenius.

Η Daimler διαχειρίζεται τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, πέρα από τον σχεδιασμό διάσπασης της εταιρείας σε μια αυτόνομη εταιρεία πολυτελών οχημάτων, τη Mercedes-Benz, και μια ξεχωριστή επιχείρηση εμπορικών φορτηγών. Η Mercedes επιταχύνει τη μετάβασή της σε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα έως το 2030.