Η Continental δημιουργεί γήπεδα μπάσκετ από ανακυκλωμένα ελαστικά

banner-google-news

Ένα νέο γήπεδο μπάσκετ εγκαινίασε πρόσφατα η Continental στο Ανόβερο, με σύνθημα «Μετατρέποντας τα ελαστικά σε χώρους ζωής». Πρόκειται για ένα γήπεδο κατασκευασμένο από αγωνιστικά ελαστικά, που προέρχονται από τους αγώνες ηλεκτρικών SUV, ExtremeE, στους οποίους η Continental είναι κύριος χορηγός.
Τα ελαστικά με τα οποία φτιάχτηκε το γήπεδο, χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες στη Σαουδική Αραβία, στη Γροιλανδία και στη Σενεγάλη. Και τώρα, με τη μορφή ενός γηπέδου μπάσκετ, βοηθούν τους νέους να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό. Έτσι, τα ελαστικά, μετά το τέλος της αγωνιστικής τους καριέρας, αποκτούν μια δεύτερη ζωή.

Η κυκλική οικονομία, αποτελεί ένα οικονομικό σύστημα, βασισμένο στην επαναχρησιμοποίηση και αναγέννηση υλικών, ειδικά ως μέσο συνεχούς χρήσης προϊόντων, με έναν αειφόρο ή περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο (σε αυτή την περίπτωση με την αξιοποίηση φθαρμένων ελαστικών). Αυτός είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο η Continental εργάζεται εντατικά.

Ο δήμαρχος του Ανόβερο ευχαρίστησε την Continental και τους συνεργάτες της για αυτό το γήπεδο και δήλωσε ότι πρωτοβουλίες σαν κι αυτή  δείχνουν τί είναι δυνατό να γίνει, όταν τόσο πολλοί άνθρωποι βοηθούν στην υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου.

Ο τομέας ελαστικών της Continental επιδιώκει μια ολιστική και αειφόρα προσέγγιση, σε όλες τις φάσεις της αλυσίδας αξίας των ελαστικών και έχει ως αποστολή του να γίνει η πιο προοδευτική εταιρεία ελαστικών, όσον αφορά στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, έως το 2030. Επιπλέον, οι λύσεις που βασίζονται στην κυκλική οικονομία αντιπροσωπεύουν για την Continental έναν σημαντικό τρόπο επίτευξης του φιλόδοξου στόχου της για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050.