Citroen SpaceTourer / Peugeot Traveller

banner-google-news

Δυναμική είσοδο στην αγορά των Combi και VIP Shuttle πραγματοποίησαν οι Citroen και Peugeot με τα SpaceTourer και Traveller αντίστοιχα.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα των Γάλλων, «EMP2 platform» και είναι διαθέσιμο σε τρία μήκη αμαξώματος από 4,6 έως 5,3 μέτρα ενώ το ύψος βρίσκεται στα μόλις 1,9 μέτρα ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση ακόμα και στα χαμηλότερα υπόγεια πάρκινγκ. Οι Standard (4,95 μέτρα σε μήκος) και Long (5,3 μέτρα) εκδόσεις τοποθετούνται στην καρδιά της αγοράς. Ενώ με μήκος 4,6 μέτρα η έκδοση Compact είναι μοναδική στην κατηγορία διατηρώντας την 9-θέσια διάταξη χάρη στους κόμπακτ προβόλους του αμαξώματος. Πρόκειται για μια έκδοση η οποία διευκολύνει απίστευτα την καθημερινή κίνηση μέσα στην πόλη, με πλεονέκτημα τον μικρό κύκλο στροφής (από 11,3 μέτρα) και την ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού για ξεκούραστους επιτόπιους ελιγμούς.

Peugeot Traveller (3)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Σχεδιαστικά, τόσο η Citroen όσο και η Peugeot έχουν μεταφέρει ελκυστικά στοιχεία από τα SUV οχήματά τους και τα επιβατικά μοντέλα τους, με αποτέλεσμα τα SpaceTourer και Traveller να ξεχωρίζουν για την δυναμική και κομψή τους εμφάνιση. Το σχήμα τους χαρακτηρίζεται από τους κοντούς προβόλους (οι τροχοί είναι πραγματικά στις άκρες του αμαξώματος) και την απόλυτη χωροταξική εκμετάλλευση στην καμπίνα των επιβατών. Αεροδυναμική σχεδίαση, μεγάλος εμπρόσθιος προφυλακτήρας, όμοια πίσω όψη και φανάρια, είναι μερικά από τα κύρια γνωρίσματα τους, που στόχο έχουν να προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης σε ένα premium εσωτερικό έως και 9 θέσεων, με πολλαπλές δυνατότητες διαρρύθμισης. Πράγματι, το εντελώς επίπεδο πάτωμα προσφέρει ευρυχωρία και ευκολία κινήσεων. Στην καμπίνα μπορούν να καθίσουν έως εννέα άτομα ενώ υπάρχει η δυνατότητα για χώρο αποσκευών από 550 έως και 4.900 λίτρα χάρη στα προσθαφαιρούμενα καθίσματα. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του φτάνει τα 1.400 κιλά για απροβλημάτιστες μετακινήσεις ακόμη και όταν όλες οι θέσεις και το πορτμπαγκάζ είναι πλήρως κατειλημμένα.

Citroen SpaceTourer (2)

ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ

Στην κορυφαία έκδοση από άποψη εξοπλισμού τα οχήματα προσφέρουν μία αντικριστή διαρρύθμιση των πίσω καθισμάτων με δερμάτινα υποβραχιόνια, πολύ-λειτουργική οροφή, κλιματισμό τριών ζωνών και άλλες ανέσεις. Προαιρετικά επίσης μπορούν να εξοπλιστούν με πλήθος των τελευταίας γενιάς συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων είναι οι αυτόματα συρόμενες πλαϊνές πόρτες, το νέο head-up display, η πανοραμική γυάλινη οροφή, τα πίσω ανοιγόμενα παράθυρα, το νέο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης με υποστήριξη φωνητικών εντολών και οθόνη αφής 7’’κ.α.

Τα… Highlights του προαιρετικού εξοπλισμού που μπορεί να δεχθούν τα SpaceTourer και Traveller είναι:

To «Grip Control», το γνωστό πατενταρισμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης των κινητήριων τροχών που προσφέρει τα προγράμματα Snow, Off-Road, Sand, ESP Off.
Το «Safety Pack» περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ασφαλείας όπως είναι η αυτόνομη πέδηση (Active Safety Brake), το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System), η αυτόματη εναλλαγή φωτεινής δέσμης (Automatic main beam switching), η αναγνώριση κόπωσης του οδηγού (Driver Attention Alert), η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και η σύσταση ορίου ταχύτητας (Road Sign Reading and Speed Limit Recommendation) κ.α.

Το «Drive Assist Park» περιλαμβάνει ένα σύνολο από ραντάρ και κάμερες για την λειτουργία του ενεργητικού Cruise Control, της αποφυγής σύγκρουσης (Distance Alert) και της ενεργητικής πέδησης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Active Safety).

Peugeot Traveller (1)

ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Η βέλτιστη σχεδίαση του πλαισίου, το σχετικά χαμηλό κέντρο βάρους καθώς και αυτό της οροφής και η μελετημένη γεωμετρία της ανάρτησης, συνδυάζονται ιδανικά με τους BlueHDi κινητήρες 1.5 και 2.0 λίτρων. Το όφελος της νέας πλατφόρμας αντιστοιχεί σε μείωση βάρους από 100 έως 400 κιλά ανάλογα με την έκδοση κινητήρα. Οι Euro 6 κινητήρες BlueHDi εφοδιάζονται με την πιο προηγμένη αντιρρυπαντική τεχνολογία της αγοράς και με ένα SCR (Selective Catalytic Reduction) σύστημα που συνδυάζεται με φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter). Με απόδοση από 100 ίππους και 240 Nm έως 180 ίππους και 400 Nm ιπποδύναμης και ροπής αντίστοιχα, όλες οι εκδόσεις κινητήρων έχουν ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων με μέσο όρο στα 140 γρ. CO2/χλμ. (5,4 λίτρα/100 χλμ.).

Citroen SpaceTourer (3)

Η βασική έκδοση φέρει 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ενώ διατίθενται επίσης και ένα 6τάχυτο αυτοματοποιημένο κιβώτιο. Η εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμό με τα μεγάλα διαστήματα μεταξύ των τακτικών εργασιών συντήρησης (κάθε 60.000 χλμ.) εξασφαλίζουν ένα ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης. Οι τιμές ξεκινούν και στις δύο περιπτώσεις πάνω από τα 26.000 ευρώ.