Αντιδράνε οι μεταφορείς στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης

banner-google-news
Την έντονη αντίδραση του μέσω επιστολής στο υπ. Περιβάλλοντος  εξέφρασε το ΠΣΧΕΜ, σχετικά με την αύξηση στην τιμή/λίτρο του πετρελαίου κίνησης, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον κλάδο των οδικών μεταφορών.
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Ο κλάδος των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ . δέχτηκε με μεγάλη αγανάκτηση την πρόθεσή σας να αυξήσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης κατά 0,03 ευρώ ανά λίτρο ως επιβολή πράσινου τέλους για να αντιμετωπίσετε το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού Α.Π.Ε .
Το συγκεκριμένο πράσινο τέλος θα επιβαρύνει όλους τους καταναλωτές ντίζελ, αλλά περισσότερο τις μεταφορικές επιχειρήσεις Φ .Δ.Χ . με 37,20 ευρώ στα 1.000 λίτρα κατανάλωσης (0,03 χ 1.000 = 30 χ 24% Φ.Π.Α. = 7,20 σύνολο 37,20 ευρώ).
Η συγκεκριμένη αύξηση έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον υπερβολικά υψηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου που είναι 410,00 + Φ.Π.Α . 98,40 = 508,40 ευρώ.
Η συνολική επιβάρυνση εάν επιβληθεί και το πράσινο τέλος των 37,20 ευρώ, θα φτάσει στα 545,60 ευρώ στα 1.000 λίτρα κατανάλωσης .
Εκτιμούμε πως υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η συγκεκριμένη αύξηση είναι αποκαρδιωτική και εξοργιστικά άδικη, αφού επιβάλλεται κυρίως στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεωκοπίας .
Θα μπορούσατε εάν είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί το ποσό που προσδοκάτε να εισπραχθεί αντί να το επιβάλλετε σε οικονομικά κατεστραμμένους, να αυξήσετε την εισφορά των προμηθευτών που επωφελούνται πολλαπλάσια ώστε να καλύψετε πλήρως το ποσό .
Autovision New