Ανανεωμένη γενιά Irizar i4 με σημαντική μείωση του βάρους

banner-google-news

Το Irizar i4 είναι ένα ευέλικτο όχημα, ένα ιδανικό πούλμαν για χρήση σε αστικά περιβάλλοντα, για μετακινήσεις, σχολικές μεταφορές, εταιρικές ή περιστασιακές λειτουργίες. Οι διαφορετικές εκδόσεις αυτού του οχήματος (H, M, L) επιτυγχάνουν τέλεια ισορροπία μεταξύ της προσβασιμότητας και της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε χειριστή. Το λεωφορείο διατίθεται σε μήκη από 10,8 m έως 15 m.

Το Irizar i4 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εμπορική έκθεση Busworld 2019, με την ανανεωμένη του εκδοχή να προσφέρει πλέον σημαντικά νέα χαρακτηριστικά που επικεντρώνονται κυρίως στη σημαντική μείωση του βάρους και στη βέλτιστη κατανομή του φορτίου ανά άξονα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ελαφρύτερο όχημα, με βάρος έως και 955 κιλά λιγότερο, ανάλογα με την επιλεγμένη διαμόρφωση.

Irizar i4 (1)

Αυτό το εξαιρετικά αποδοτικό, βιώσιμο και κερδοφόρο λεωφορείο, με τον δομικό του επανασχεδιασμό και την ενσωμάτωση βελτιστοποιημένων και καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου έως και 5% και, ως εκ τούτου, βελτιώσεις στη μείωση των εκπομπών CO2.

Οι λύσεις που εφαρμόζονται περιλαμβάνουν τη χρήση χάλυβα και σύνθετων υλικών υψηλής αντοχής για την αντικατάσταση των παραδοσιακών δομικών υλικών, καθώς και νέων καθισμάτων, με βελτιστοποίηση βάρους και μεγαλύτερο χώρο μεταξύ τους, βελτιώνοντας έτσι την άνεση και την εμπειρία των επιβατών.

Irizar i4 (3)

Οι καινοτομίες που εισήχθησαν στο όχημα κατέστησαν δυνατή την προσφορά νέων διατάξεων καθισμάτων, παρέχοντας ευελιξία και μέγιστη προσαρμογή στις ανάγκες του πελάτη. Η νέα σειρά μοντέλων Irizar i4 περιλαμβάνει μια νέα έκδοση πούλμαν, ένα όχημα 13,23 m σε πλαίσιο 4 x 2, με μέγιστη χωρητικότητα 63 θέσεων (59 + 1 PRM), και όγκο χώρου αποσκευών που υπερβαίνει τα 6 m3 .

Οι διάφορες διαμορφώσεις θυρών, με επιλογές μονής, φαρδιάς μονής και διπλής πόρτας, επιτρέπουν την εγκατάσταση ανελκυστήρων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Irizar i4 (4)

Στα σημαντικά μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνεται η επιλογή ραντάρ στο κέντρο του μπροστινού μέρους. Οι μπροστινοί προβολείς Irizar με επιλογή Full-LED προσφέρουν έως και 30% περισσότερη χωρητικότητα φωτός. Τα άλλα φωτιστικά είναι επίσης LED.

Αυτό το Irizar i4 τελευταίας γενιάς διατίθεται με κινητήρες ντίζελ, HVO και B100, υβριδικού και βιοαερίου ή φυσικού αερίου (CNG ή LNG), ανάλογα με το αν είναι αποκλειστικά μοντέλο Irizar ή συνδυασμός πλαισίου και αμαξώματος.