Ανανεωμένα φορτηγά Renault για το 2019

Η Renault Trucks έθεσε ήδη στην διάθεση του κοινού τη σειρά φορτηγών T, σε ανανεωμένη εκδοχή για το 2019. Αυτή φέρει νέο κινητήρα που υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης κατά 3% αλλά και εξοπλισμό που ενισχύει την άνεση του οδηγού.


Έτσι, τα μοντέλα T και T High στις εκδόσεις για το 2019 εφοδιάζονται με κινητήρες DTI 11 και DTI 13 τεχνολογίας Euro 6d, που σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Οι εν λόγω κινητήρες διαθέτουν ένα σύστημα επεξεργασίας νέας γενιάς, με υλικά αυξημένης ανθεκτικότητας ενώ έχει προστεθεί ένας αισθητήρας ποιότητας του AdBlue και έχει αφαιρεθεί ο έβδομος εγχυτήρας.

 

renault-trucks-t-high_38473 (Medium)


Η ανανεωμένη σειρά φορτηγών εξοπλίζεται με σύστημα Optivision νέας γενιάς. Πρόκειται για έναν προσαρμοζόμενο ρυθμιστή ταχύτητας που χρησιμοποιεί την τοπογραφία προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις αλλαγές ταχυτήτων του κιβωτίου, αποθηκεύοντας δεδομένα απευθείας στο όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία δεν θα απενεργοποιείται σε περιοχές όπου το GPS δεν παρέχει πληροφορίες, όπως για παράδειγμα στις σήραγγες. Επιπλέον, οι πληροφορίες της διαδρομής είναι πιο ακριβείς επιτρέποντας στους οδηγούς να προγραμματίσουν καλύτερα τα ταξίδια τους.

renault-trucks-t-optifuel-en-roulage-sur-un-viaduc_38469 (Medium)

Σημαντικό είναι επίσης ότι το Eco Cruise Control διαθέτει τώρα νέες ρυθμίσεις που χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα. Έτσι, ο συνδυασμός αυτών των βελτιώσεων και του νέου εξοπλισμού επιτρέπει στους πελάτες να επιτύχουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 3% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Εν τω μεταξύ, σε αυτήν την έκδοση του 2019, οι καμπίνες φορτηγών της σειράς T διαθέτουν νέα στοιχεία της κορυφαίας κατηγορίας. Στο εσωτερικό του, το ταμπλό του οχήματος διαθέτει φινίρισμα από ανθρακόνημα, κάτι το οποίο επίσης βρίσκεται μέσα στις πόρτες, μαζί με μαύρα δερμάτινα καθίσματα και ένα νέο εναρμονισμένο γκρι χρώμα. Εξωτερικά, η μάσκα και οι καθρέφτες μπορούν πλέον να προσαρμοστούν, με δύο χρώματα, γυαλιστερό μαύρο ή πορτοκαλί. Η πινακίδα του οχήματος διαθέτει απλουστευμένη, πιο ορατή διατύπωση, με το όνομα του οχήματος, την ισχύ του και την κινητήρια δύναμη. Μια περαιτέρω γραμμή είναι διαθέσιμη για την εξατομίκευση των πελατών.


Ανανέωση και στα διανομών


Η Renault Trucks παρουσιάσε την έκδοση 2019 και της σειράς φορτηγών διανομής Renault Trucks D και D Wide. Οι νέες εκδόσεις των οχημάτων διαθέτουν βελτιωμένη αεροδυναμική και οδηγική άνεση, καθώς και νέους κινητήρες Euro 6d. Ο συνδυασμός αυτού του νέου εξοπλισμού και των βελτιώσεων των κινητήρων προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου έως και 7% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

renault-trucks-d-cab-2_38500 (Medium)


Οι κινητήρες DTI 5, DTI 8 και DTI 11 των φορτηγών D και D Wide συμμορφώνονται ήδη με τον κανονισμό Euro 6d που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και έχουν ενημερωθεί και διαθέτουν τώρα ένα φίλτρο σωματιδίων νέας γενιάς. Για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου, οι κινητήρες DTI 5 και DTI 8 είναι εφοδιασμένοι με νέο λογισμικό κινητήρα. Το πλήρες φάσμα βοηθητικών εξαρτημάτων έχει επίσης επανασχεδιαστεί, με τα Renault Trucks D και D Wide να διαθέτουν ένα νέο σύστημα ψύξης λαδιού και μια αντλία νερού χαμηλής ροής.


Το έργο που πραγματοποίησε πρόσφατα η Renault Trucks στο πειραματικό όχημα Urban Lab 2 έχει αποδείξει ότι η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής είναι ένας από τους βασικούς μοχλούς για τη μείωση τόσο της κατανάλωσης καυσίμου όσο και των εκπομπών CO2 των οχημάτων διανομής, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε περιαστικό περιβάλλον.

renault-trucks-d-cab-2_38502 (Medium)


Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα και ως εκ τούτου να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση καυσίμων, η αεροδυναμική του Renault Trucks D και D Wide έχει βελτιστοποιηθεί. Στην έκδοση του 2019 έχουν τοποθετηθεί νέοι πλευρικοί εκτροπείς, καθώς και ένας νέος ρυθμιζόμενος εκτροπέας οροφής, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί για όλους τους τύπους σκελετών, χάρη στις 12 θέσεις τοποθέτησής του.


Για μεγαλύτερη ασφάλεια και οδηγική 
φορτηγά Renault για το 2019 άνεση, τα μοντέλα Renault Trucks D και D Wide είναι εξοπλισμένα με νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Το προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού (ACC) διατηρεί αυτόματα μια ελάχιστη απόσταση πίσω από το όχημα για ομαλότερη οδήγηση σε βαριά κυκλοφορία, μειώνοντας ταυτόχρονα την κόπωση του οδηγού. Ο ρυθμιζόμενος περιοριστής ταχύτητας (ASL) είναι επίσης ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό. Οι έλεγχοι και για τα δύο συστήματα είναι τοποθετημένοι με εύκολο τρόπο προσέγγισης του οδηγού, οδηγώντας έτσι σε ασφαλέστερη και αποδοτικότερη οδήγηση.


Ο συνδυασμός αυτών των βελτιώσεων και ο νέος εξοπλισμός επιτρέπουν στους πελάτες να μειώσουν κατά 7% την κατανάλωση καυσίμων σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.


Τα Renault Trucks D και D Wide 2019 είναι και αυτά ήδη διαθέσιμα για παραγγελία. Είναι συμβατά με βιοντίζελ (μέχρι 100%) και είναι επίσης διαθέσιμα σε έκδοση CNG.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ