Αναμένονται με ενδιαφέρον τα Fiat Professional Scudo και Ulysse της Stellantis

banner-google-news

Δύο νέα μοντέλα θα παρουσιάσει στις αρχές του 2022 η Stellantis, τα οποία θα παράγονται στο ιστορικό εργοστάσιο Hordain της εταιρείας. Πρόκειται για ένα πολυμορφικό minivan της Fiat και ένα μικρομεσαίο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Fiat Professional. Τα δύο νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα τόσο σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE), όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις (EV). Ειδικότερα για τις πρώτες θα εφοδιάζονται με κινητήρες diesel που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Όσον αφορά στο ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο (LCV), διαθέσιμα θα είναι τρία αμαξώματα (Van, Combi και Cab) με στόχο την προσφορά ενός μεγάλου αριθμού επιλογών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επαγγελματικών, στοιχείο που χαρακτηρίζει διαχρονικά την Fiat Professional.

Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα στην οποία βασίζονται και άλλα μοντέλα του Ομίλου Stellantis, ενώ η έναρξη της παραγωγής τους θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των Fiat και Fiat Professional στη μονάδα παραγωγής του Hordain, στην οποία μεταξύ του 1994 και 2016 κατασκευάστηκαν μοντέλα τους, όπως οι πρόγονοι των νέων Fiat Ulysse (1994-2002) και Fiat Professional Scudo (1996-2016). Η λειτουργία του Ηordain ξεκίνησε το 1992, ως αποτέλεσμα μιας κοινοπραξίας των Ομίλων Fiat και PSA από το 1978, και σήμερα θα αποτελέσει το χώρο όπου θα παραχθούν δύο μοντέλα, τα οποία θα συμβάλλουν στου φιλόδοξους στόχους της Stellantis για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση.