Ακυρώθηκε η απεργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΠ – Συμφωνία εργαζομένων και Cosco

banner-google-news

Ακυρώθηκε η απεργία που είχε εξαγγείλει  η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ για σήμερα, 5 Νοεμβρίου, καθώς φαίνεται  ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ Cosco και εργαζομένων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά. Η κινεζική πλευρά αποδέχθηκε εν μέρει ένα από το αιτήματα των εργαζομένων να ανέβει η πόστα στα πέντε άτομα (περίπου 4,2 σήμερα).

Οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων είχαν αποφασίσει να απεργήσουν, μετά το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα ένας συνάδελφός τους να χάσει τη ζωή του στον ΣΕΜΠΟ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ:
«Έχουμε δώσει μια σκληρή μάχη και θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρή για να μην υπάρξει ξανά άλλος συνάδελφος νεκρός ή τραυματίας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας
1) Να διελευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος
2) Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας
3) Να,σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα
4) Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα
5) Να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας και
Με τον αγώνα μας σπάμε τον φόβο και την τρομοκρατία
Αγωνιζόμαστε για όλους τους συναδέλφους για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας».

Για το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων, που την προηγούμενη εβδομάδα κράτησε κλειστό το λιμάνι για έξι ημέρες, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους οι παραγωγικές τάξεις, οι οποίες έχουν καλέσει όλους τους εμπλεκομένους να δείξουν καλή θέληση και να συνεχίσουν τον διάλογο με ανοιχτό λιμάνι.