Ακυρώνεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2022 λόγω έλλειψης ημιαγωγών και Covid

banner-google-news

Οι διοργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης επιβεβαίωσαν ότι η διοργάνωση του 2022, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, ακυρώθηκε λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων που θέτει η πανδημία Covid-19. Mε τους συνεχείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επηρεάζουν διεθνείς εκθέτες, μέσα  ενημέρωσης  και επισκέπτες, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, παρά να αναβληθεί η Γενεύη έως το 2023, δήλωσε η οργανωτική επιτροπή της Γενεύης, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολουθείται.

Είναι το τρίτο συνεχόμενο έτος που δεν πραγματοποιείται η έκθεση. Το 2020 ακυρώθηκε λίγες μέρες πριν ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό, στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Εκτός από τον Covid, ως αιτία για να μην πραγματοποιηθεί η έκθεση το 2022, οι διοργανωτές ανέφεραν και τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών, που επηρεάζει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως, εξηγώντας ότι πρέπει να λύσουν πρώτα τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Παρά τις προσπάθειές μας, να πραγματοποιηθεί η Έκθεση το 2022, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και την πραγματικότητα: η κατάσταση της πανδημίας δεν έχει ελεγχθεί και παρουσιάζεται ως απειλή για μια μεγάλη διοργάνωση σε κλειστούς χώρους όπως το GIMS. Αλλά βλέπουμε αυτή την απόφαση απλώς ως αναβολή, και είμαι βέβαιος ότι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ το 2023», δήλωσε ο Maurice Turrettini, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Έκθεσης.