Αύξηση 29% στις πωλήσεις γ’ τριμήνου της Stellantis

banner-google-news

Οι πωλήσεις της Stellantis αυξήθηκαν 29% το τρίτο τρίμηνο, χάρη και στις καλύτερες προμήθειες ημιαγωγών, ανακοίνωσε η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Όμως, ενώ η κρίση στους ημιαγωγούς υποχωρεί, άλλα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσιάστηκαν στις δραστηριότητες της Stellantis, ειδικά σε ό,τι αφορά τα logistics στην Ευρώπη.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 42,1 δισ. ευρώ την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 40,9 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις παγκοσμίως ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) του ομίλου αυξήθηκαν 42% από έτος σε έτος σε 68.000 μονάδες.

stellantis
Ο οικονομικός διευθυντής Ρίτσαρντ Πάλμερ είπε ότι ολόκληρη η βιομηχανία αντιμετώπιζε έλλειψη φορτηγών και οδηγών, γεγονός που δυσκόλεψε την προσπάθεια της Stellantis να «μετατρέψει το ισχυρό χαρτοφυλάκιο παραγγελιών σε πωλήσεις στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία επί του παρόντος δεν βλέπει να υπάρχουν ενεργειακοί περιορισμοί που επηρεάζουν την αλυσίδα εφοδιασμού της, και ότι το επίπεδο ανησυχίας είναι τώρα σχετικά χαμηλότερο σε σύγκριση με πριν από λίγους μήνες, καθώς «όλοι λαμβάνουν μέτρα».

«Αν ο χειμώνας είναι φυσιολογικός… τότε νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα διαχειριστούμε την παραγωγή χωρίς σημαντικές διακοπές», είπε ο Palmer. «Αλλά ο κίνδυνος είναι ότι έχουμε μια πολύ εκτεταμένη αλυσίδα εφοδιασμού και μικρά προβλήματα στους προμηθευτές μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες περιπλοκές για εμάς όσον αφορά την ολοκλήρωση των οχημάτων».

Autovision New