Volvo Trucks: ηλεκτρικά φορτηγά για βαριές υπόγειες μεταφορές

banner-google-news

Η Volvo Trucks και ο σουηδικός όμιλος εξόρυξης Boliden πρόκειται να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ηλεκτρικών φορτηγών εξόρυξης. Με την έναρξη αυτής της συνεργασίας, η Boliden γίνεται ένας από τους πρώτους παγκοσμίως ομίλους που αρχίζει να χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία για βαριές υπόγειες μεταφορές το 2023.

Στα ορυχεία, τα καυσαέρια από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι υπεύθυνα για την πλειονότητα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Και η η Boliden έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 40 τοις εκατό έως το 2030 και για να το επιτύχει, η ηλεκτροκίνηση των μεταφορών θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο.

Σε περιβάλλοντα εξόρυξης, τα ηλεκτρικά φορτηγά διαθέτουν  πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων απουσία εκπομπών καυσαερίων, ασφαλέστερος χώρος και πιο ήσυχες συνθήκες εργασίας.

Η νέα συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Boliden και της Volvo Trucks σημαίνει ότι δύο βαριά, ηλεκτρικά φορτηγά Volvo θα χρησιμοποιηθούν στο ορυχείο Kankberg του Boliden, έξω από το Skellefteå στη βόρεια Σουηδία.