Διαγωνισμός Continental «Let’s Go Green» Προστάτεψε τον πλανήτη και κέρδισε ελαστικά!

banner-google-news

Ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αειφορίας, στις 26 Οκτωβρίου 2022, η «Continental Ελαστικά» διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο, με τίτλο Let’s Go Green. Ο διαγωνισμός “Let’s Go Green”, τρέχει ήδη, μέσω της ιστοσελίδας https://conticontests.gr/, σε 3 ξεχωριστούς μήνες, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, και θα προσφέρει στους νικητές ελαστικά Continental και άλλα χρήσιμα δώρα, κάθε μήνα.

Το κοινό καλείται να στείλει μία φωτογραφία ή ένα video που θα δείχνει τι κάνει στην καθημερινότητά του, για να βοηθήσει τον πλανήτη να μείνει καθαρός και υγιής.

Green Tire, Grüner Reifen,Νικητήριες αναδεικνύονται οι συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Περισσότερα για τον τρόπο συμμετοχής αλλά και γενικά για τον διαγωνισμό, μπορεί κάποιος να βρει εδώ: https://conticontests.gr/

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Όμιλος Continental εργάζεται εντατικά, εδώ πολλά χρόνια, με το θέμα της αειφορίας, στον κλάδο των ελαστικών, πολύ ψηλά στην ατζέντα του. Εμπειρογνώμονες και μηχανικοί συνεργάζονται στενά, στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, των δοκιμών και της παραγωγής, ώστε να κάνουν το ελαστικό του μέλλοντος, ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, κατά τα στάδια κατασκευής, χρήσης και ανακύκλωσής του.

Taraxagum LogoΟρόσημο αειφορίας αποτελεί η υλοποίηση του project Taraxagum, που επικεντρώνεται στην απόκτηση εναλλακτικού φυσικού καουτσούκ από ρίζες πικραλίδας, μέσα από τη βιομηχανοποίηση της καλλιέργειας του φυτού αυτού, σε σημεία κοντά στις μονάδες παραγωγής ελαστικών (π.χ. Ευρώπη). Άλλα παραδείγματα αειφόρου προσέγγισης και καινοτομίας είναι η παραγωγή ελαστικών, με νήμα στον σκελετό, 100% κατασκευασμένο από πλαστικά μπουκάλια PET (τεχνολογία ContiRe.Tex), που προέρχονται αποκλειστικά από χώρες που δεν γίνεται ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών.

Επίσης, η κατασκευή ελαστικών (ContiGreen Concept) με, τουλάχιστον, 50% βιώσιμο υλικό, καθώς η γόμα τους περιλαμβάνει πυριτικό άλας από την στάχτη φλοιών ρυζιού, που αποτελεί γεωργικό απόβλητο και μολύνει το περιβάλλον όταν απορρίπτεται ως σκουπίδι. Ακόμη, η κατασκευή ελαστικών για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, με εξαιρετικά βελτιωμένες προδιαγραφές κύλισης, που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας ή/και καυσίμου και βοηθούν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

contire-tex

Επίσης η εφαρμογή βιώσιμων διαδικασιών στην παραγωγή ελαστικών, που επιτρέπουν την επιστροφή απορριμμάτων από καουτσούκ, στον επόμενο κύκλο παραγωγής, με την επαναχρησιμοποίηση καουτσούκ από ελαστικά φορτηγών, κατά την αναγόμωση, όπως και τη μεταφορά ελαστικών στη λιανική πώληση, μέσα σε 100% ανακυκλώσιμες σακούλες.