Επιστολή για το όριο ηλικίας απόσυρσης των τουριστικών λεωφορείων

banner-google-news

Επιστολή σχετικά με το όριο απόσυρσης από την κυκλοφορία των τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων στους υπουργούς Μεταφορών και Τουρισμού. Στην επιστολή αναφέρει τις διαδοχικές αυξήσεις του ορίου ηλικίας απόσυρσης των τουριστικών λεωφορείων κατά την  τελευταία δεκαετία. Υποστηρίζει ότι αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά για να στηριχθεί ο κλάδος, εξαιτίας των συνεχών δυσμενών οικονομικών συνθηκών, που άρχισαν να επικρατούν από το 2012: την οικονομική κρίση, τα μνημόνια, τον covid-19.

Σε 3 μήνες λήγει η παράταση της απόσυρσης που έχει δοθεί, και βρίσκει εκατοντάδες ιδιοκτήτες, που λειτουργούν κυρίως ως οικογενειακές επιχειρήσεις, σε απόγνωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων στην επιστολή της επισημαίνει ότι δεν υπάρχει παλαιό ή ηλικιωμένο λεωφορείο, όταν συντηρείται άριστα, και όταν το ΚΤΕΟ και το υπουργείο Τουρισμού κάνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους. Αναφέρει ότι όριο ηλικίας τουριστικών λεωφορείων δεν υφίσταται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Και επισυνάπτει νομολογία του γερμανικού κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία, αν και κατασκευάστρια χώρα, δεν τα αποσύρει, αλλά κατόπιν τεχνικού ελέγχου, τα λεωφορεία συνεχίζουν την κυκλοφορία τους.