Παραγγελία 60 ηλεκτρικών λεωφορείων Volvo

Η Volvo υπέγραψε ακόμα μια μεγάλη παραγγελία για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Η Nobina έχει παραγγείλει 60 ηλεκτρικά λεωφορεία υψηλής χωρητικότητας τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία στο Malmö το επόμενο έτος.

«Είναι εξαιρετικά ευχάριστο γεγονός η συμφωνία για ακόμη μια σημαντική παραγγελία για τα ηλεκτρικά μας λεωφορεία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε δεχθεί παραγγελίες για 220 ηλεκτρικά λεωφορεία από δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας. Αυτό δείχνει ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία αποτελούν ήδη μια βιώσιμη λύση για τις πόλεις που επιθυμούν δημόσιες μεταφορές με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα – τα λεωφορεία που επιφέρουν συγκεκριμένες βελτιώσεις στο περιβάλλον. Επιπλέον, η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί εντελώς νέες ευκαιρίες  και βελτιώνει την ευελιξία για τις πόλεις που θέλουν να φέρουν τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο κοντά στον τόπο όπου οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται πραγματικά », λέει ο Håkan Agnevall, Πρόεδρος της Volvo Buses.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία μεγάλης χωρητικότητας που παραγγέλθηκαν από την Nobina στο Malmö είναι  Volvo 7900 Electric Articulated, το οποίο λανσαρίστηκε το φθινόπωρο του 2019. Μπορούν να μεταφέρουν έως 150 επιβάτες και είναι 80% πιο ενεργειακά αποδοτικό από τα αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες ντίζελ. Οι μπαταρίες τους μπορούν να φορτιστούν γρήγορα μέσω των σταθμών OppChargeTM που βρίσκονται στη διαδρομή του λεωφορείου ή μπορούν να φορτιστούν όταν τα λεωφορεία είναι σταθμευμένα στο αμαξοστάσιο.

Η παράδοση των 60 ηλεκτρικών λεωφορείων θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021 και όλα τα λεωφορεία θα παραδοθούν έως τον Απρίλιο του ιδίου έτους. Θα λειτουργούν στη διαδρομή 5 και 7 στο Malmö. Το Volvo 7900 Electric Articulated θα κυκλοφορεί σε περιοχές με  αυστηρούς περιορισμούς  σε θόρυβο, εκπομπές καυσαερίων και ταχύτητα, για παράδειγμα σε ζώνες μηδενικών εκπομπών και στάσεις εσωτερικών λεωφορείων.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ
Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!