17 τραυματίες και ένας θάνατος από αυτόνομα οχήματα της Tesla

banner-google-news

Eπίσημη έρευνα ξεκινά για την ασφάλεια του συστήματος αυτόματης υποβοήθησης οδηγού, Autopilot, της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, του Έλον Μασκ, ύστερα από σειρά ατυχημάτων. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2018 έχει καταγράψει συνολικά 11 ατυχήματα, στα οποία οχήματα της Tesla ενεπλάκησαν σε ατυχήματα και στη συνέχεια χτύπησαν ένα ή περισσότερα οχήματα. Σύμφωνα με την NHTSA, έχουν υποβληθεί αναφορές για 17 τραυματίες και έναν θάνατο από τα εν λόγω ατυχήματα.

Η NHTSA αναφέρει, επίσης, ότι στα 11 ατυχήματα περιλαμβάνονται και τέσσερα που έλαβαν χώρα το τρέχον έτος, με το πιο πρόσφατο να σημειώνεται στο Σαν Ντιέγκο τον προηγούμενο μήνα, ενώ προσθέτει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για το σύστημα Autopilot που είναι εγκατεστημένo στα Models Y, X, S και 3 κυκλοφορίας 2014-2021.
Συνολικά η έρευνα αφορά περίπου 765.000 οχήματα της Tesla που κυκλοφορούν στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως σημειώνει επίσης το Reuters, η NHTSA έχει αναθέσει τα τελευταία χρόνια σε πολλές ομάδες διερεύνησης ατυχημάτων να εξετάσει σειρά ατυχημάτων μεμονωμένων οχημάτων της Tesla.

Στην ανακοίνωσή της η NHTSA αναφέρει ότι η έρευνά της “θα αξιολογήσει τις τεχνολογίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, την υποβοήθηση και την συνδρομή του οδηγού κατά τη διάρκεια λειτουργίας του συστήματος Autopilot”.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB), τουλάχιστον τρία οχήματα της Tesla έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα δυστυχήματα στις ΗΠΑ από το 2016 μέχρι σήμερα.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!