14 λεωφορεία eCitaro G στις τοπικές δημόσιες μεταφορές

Τα συστήματα υποβοήθησης στα λεωφορεία Daimler εγγυώνται την ασφάλεια επιβατών και χρηστών δρόμου

banner-google-news

Ύστερα από μια σκληρή διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε πολλούς ανταγωνιστές, 14 λεωφορεία Mercedes-Benz eCitaro G πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στις πόλεις Ulm, που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, και Neu-Ulm. Τα δύο πρώτα ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία της Daimler Buses, χωρίς εκπομπές ρύπων, παραδόθηκαν τον Ιούλιο. Έξι ακόμη λεωφορεία eCitaro G θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο του 2024 και ακόμη έξι οχήματα θα παραδοθούν τον επόμενο χρόνο.

Τα αρθρωτά λεωφορεία, τα οποία τροφοδοτούνται από υπερσύγχρονες μπαταρίες NMC3, πληρούν όλα τα κριτήρια που απαιτεί η SWU Verkehr (ο βραχίονας μεταφορών της εταιρείας δημοτικών υπηρεσιών Stadtwerke Ulm/Neu-Ulm). Αυτά περιλαμβάνουν ελάχιστη απαιτούμενη αυτονομία 150 χιλιομέτρων και τηλεμετρικά συστήματα διάγνωσης οχημάτων, καθώς και καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης, που αυξάνουν σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια.

Daimler Bus

Το eCitaro G, μήκους 18,3 μέτρων με τέσσερις πόρτες, είναι εξοπλισμένο με συνολικά πέντε πακέτα μπαταριών NMC3, που υπόσχονται 490 kWh ενέργειας. Η ονομασία NMC3 αντιπροσωπεύει μια γενιά μπαταριών υψηλής απόδοσης (NMC: Lithium Nickel Manganese Cobalt Oxide). Οι επιλογές φόρτισης της μπαταρίας είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτες: τα αρθρωτά λεωφορεία μπορούν να φορτιστούν όχι μόνο στο αμαξοστάσιο του λεωφορείου χρησιμοποιώντας υποδοχές στην αριστερή και δεξιά πλευρά πάνω από τον μπροστινό άξονα, αλλά και κατά τη διάρκεια ταξιδιού χρησιμοποιώντας έναν παντογράφο στην οροφή του λεωφορείου.

Ένα ειδικό σύστημα κάμερας που τοποθετείται στην οροφή επιτρέπει στο λεωφορείο να προσεγγίζει τον σταθμό φόρτισης του παντογράφου με μέγιστη ακρίβεια. Γνωστή ως ευκαιριακή φόρτιση, είναι απαραίτητη για τα  απαιτητικά δρομολόγια λεωφορείων του Ulm σε όλες τις συνθήκες.

Τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης στα λεωφορεία Daimler διασφαλίζουν την ασφάλεια έως και 143 επιβατών και άλλων χρηστών του δρόμου. Με το Sideguard Assist 2, το Frontguard Assist και την ενεργή υποβοήθηση πέδησης Preventive Brake Assist 2, η Mercedes-Benz προστατεύει τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και έτσι βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων. Σε αυτό προστίθεται το καινοτόμο σύστημα Traffic Sign Assist.

Χάρη στην υποστήριξη GPS και κάμερας, συγκρίνει συνεχώς την ταχύτητα του οχήματος με τους ισχύοντες κανόνες οδικής κυκλοφορίας και παρέχει οπτική και ακουστική ανατροφοδότηση σε περίπτωση υπέρβασης της επιτρεπόμενης ταχύτητας.