Θα γίνει η Turo η AirBnB των αυτοκινήτων;

banner-google-news

Η ταχέως αναπτυσσόμενη νεοφυής (startup) Turo αναζητά 100 εκατομμύρια δολάρια μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO). Δεν είναι γνωστό πόσες μετοχές θα προσφερθούν ή ποια είναι η εκτιμώμενη αξία τους. Η συγκεκριμένη ημερομηνία για την IPO επίσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά η εταιρεία θα συναλλάσσεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το TURO ticker, ενώ οι Morgan Stanley και J.P.Morgan θα γίνουν οι κύριοι ανάδοχοι της συναλλαγής.

Η Turo είναι μια αμερικανική εταιρεία που προέρχεται από το Σαν Φρανσίσκο και το επιχειρηματικό της μοντέλο βασίζεται στην κοινή χρήση αυτοκινήτων. Η Turo δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών αυτοκινήτων να νοικιάζουν και να μοιράζονται τα οχήματά τους (car-sharing) μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο θα μπορούσε να συγκριθεί με το AirBnB, αλλά για αυτοκίνητα. Η αμερικανική εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 και έχει ήδη φτάσει σωρευτικά παγκόσμια ακαθάριστα έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ.

Έτσι, αντί απλώς να έχετε στην κατοχή σας ένα αυτοκίνητο, η ενοικίαση ή η κοινή χρήση του γίνεται μια αξιοσημείωτη τάση στην αγορά. Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Turo ισχυρίζεται ότι με βάση έρευνες, περίπου το 13% των οδηγών δεν έχει επί του παρόντος αυτοκίνητο και περίπου το 17% δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να αγοράσει αυτοκίνητο τα επόμενα πέντε χρόνια. Η κοινή χρήση αυτοκινήτου έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, οι οδηγοί μπορούν να εξοικονομήσουν διάφορα τέλη, το περιβάλλον επιβαρύνεται λιγότερο και οι άνθρωποι είναι πιο διατεθειμένοι να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γεγονός που μειώνει επίσης τη συχνή συμφόρηση στους δρόμους.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!