SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Η Ford βοηθά τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και τις επιχειρήσεις, να πραγματοποιήσουν μία εύκολη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας νέα και καινοτόμα εργαλεία για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας και τη διαχείριση των διαθέσιμων οχημάτων μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής και της σχετικής διαδικτυακής διεπαφής.

Με τα νέα αυτά εργαλεία, οι διαχειριστές στόλων μπορούν να βελτιστοποιήσουν το λειτουργικό κόστος και χρόνο παρακολουθώντας την παραγωγικότητα κάθε οχήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα, όπως η κατανάλωση ενέργειας και η ταχύτητα φόρτισης, αλλά και να διαχειριστούν τη φόρτιση ολόκληρου του στόλου οχημάτων

Μαζί με τα ειδικά δεδομένα τα οποία αφορούν σε ηλεκτρικά οχήματα που ανήκουν σε στόλους, η Ford επεκτείνει τις υπηρεσίες της μέσω της Ford Telematics, επιτρέποντας στους διαχειριστές να παρακολουθούν από απόσταση τα οχήματα και να καθοδηγούν τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο, μέσω της υπηρεσίας voice assistance του SYNC 4.

Καθώς το E-Transit στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγικότητας για τους πελάτες των επαγγελματικών οχημάτων, η Ford επεκτείνει τη γκάμα εργαλείων διαχείρισης στόλων ώστε να παρέχει δεδομένα ηλεκτρικών οχημάτων και αναφορές για τη διαδικασία φόρτισης, καθώς και νέα χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν στην ασφάλεια των οχημάτων, αυξάνοντας συγχρόνως την αποδοτικότητα των οδηγών.

Με τη νέα λειτουργία παρακολούθησης κατανάλωσης της ενέργειας του στόλου και τα εργαλεία διαχείρισης οχημάτων της Ford Commercial Solutions, τα οποία διατίθενται μέσω εύχρηστης εφαρμογής και διαδικτυακών διεπαφών, η Ford βοηθά τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, καθώς και τις επιχειρήσεις, να πραγματοποιήσουν μία ομαλή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Τα χαρακτηριστικά αυτά θα διατίθενται στους αγοραστές του νέου E-Transit όταν το μοντέλο κυκλοφορήσει στην αγορά την άνοιξη του 2022.

«Η γνώση είναι δύναμη – και η Ford βοηθά τους επαγγελματίες δίνοντάς τους τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τα ηλεκτρικά τους οχήματα» δήλωσε ο Julius Marchwicki, chief operating officer, Ford Commercial Solutions.

Η Ford αποκαλύπτει το ηλεκτρικό E-Transit (10)

«Οι νέες συνδεδεμένες υπηρεσίες μας και οι λύσεις τηλεματικής από τη Ford δε βοηθούν απλά τους στόλους να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητα οχημάτων και οδηγών, αλλά υποστηρίζουν και τις επιχειρήσεις να παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες τους».

Με τα νέα εργαλεία ηλεκτρικών οχημάτων, οι διαχειριστές στόλων μπορούν να παρακολουθούν την απόδοση κάθε οχήματος, να διαχειρίζονται τη χρήση ενέργειας, αλλά και να συλλέγουν σημαντικές πληροφορίες για τις επιδόσεις τους. Χρησιμοποιώντας δεδομένα για ηλεκτρικά οχήματα, όπως η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (σε kWh), η ταχύτητα φόρτισης και η αυτονομία, οι διαχειριστές μπορούν να κατανοούν καλύτερα πώς λειτουργούν τα οχήματά τους σε πραγματικό χρόνο ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν στη βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους και χρόνου.

Τα νέα εργαλεία περιλαμβάνουν επίσης λειτουργία pre-conditioning. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές στόλων θα μπορούν από απόσταση να ρυθμίζουν την θερμοκρασία στην καμπίνα, όσο το E-Transit είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, ώστε να μην επηρεάζονται τα αποθέματα ενέργειας της μπαταρίας.

Οι διαχειριστές θα ειδοποιούνται εάν ένα όχημα δεν είναι συνδεδεμένο όταν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, ενώ άλλα εργαλεία θα τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται από απόσταση συναλλαγές για δημόσια φόρτιση και να λαμβάνουν αναφορές για την πληρωμή των εργαζομένων οι οποίο φορτίζουν το όχημα στο σπίτι τους.

Η Ford αποκαλύπτει το ηλεκτρικό E-Transit (1)

Βελτιώνοντας την απόδοση και την ασφάλεια των οχημάτων με την Ford Telematics
Μαζί με τις εξατομικευμένες υπηρεσίες ηλεκτρικών οχημάτων, η Ford Commercial Solutions επεκτείνει τις υπηρεσίες της για τη διαχείριση στόλων ώστε να βοηθήσει τους Ευρωπαίους κατόχους επαγγελματικών οχημάτων να διαχειριστούν καλύτερα την παραγωγικότητα των στόλων τους.

Η βελτίωση της παραγωγικότητας και ασφάλειας των οδηγών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους διαχειριστές στόλων, και γι’ αυτό το λόγο, η Ford λανσάρει μια λειτουργία για την καθοδήγηση και την παροχή συμβουλών προς τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο μέσω του SYNC 4 2. Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή ένας οδηγός υπερβαίνει ένα όριο ταχύτητας, επιταχύνει γρήγορα, φρενάρει απότομα, αφήνει έναν βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα να λειτουργεί ενώ το όχημα είναι σταθμευμένο ή δεν δένει τη ζώνη ασφαλείας, τότε λαμβάνει ένα ηχητικό μήνυμα που τον προτρέπει να διορθώσει τη συμπεριφορά του.

«Έχουμε ακούσει από τους ίδιους τους πελάτες μας πόσο σημαντικά είναι γι’ αυτούς τα συστήματα καθοδήγησης οδηγού» δήλωσε ο Marchwicki. «Ενσωματώνοντας αυτή την υπηρεσία στα οχήματά μας, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και τη χρήση ενέργειας στα οχήματά τους και να μειώσουν τη φθορά χωρίς εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού.»

Επιπρόσθετα, η Ford Telematics 3 θα επιτρέπει στους πελάτες να ασφαλίζουν με σιγουριά και να παρακολουθούν από απόσταση τα οχήματά του μετά από ώρες. Νέες ειδοποιήσεις θα ενημερώνουν τους διαχειριστές στόλων εάν ένα όχημα έχει κλαπεί, αν χρησιμοποιείται χωρίς έγκριση, αν ρυμουλκείται ή ακόμα και αν έχει πάθει ζημιά ενώ είναι σταθμευμένο. Εάν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, το σύστημα εντοπισμού του GPS επιτρέπει επίσης στους διαχειριστές να βλέπουν την τοποθεσία του οχήματός τους ακόμα και με σβηστό τον κινητήρα.

All-New_Ford_E-Transit_06

Η Ford προσφέρει επίσης ενσωματωμένο Driver ID, για να μπορούν οι διαχειριστές εύκολα να συσχετίζουν συγκεκριμένους οδηγούς με οχήματα. Επιτρέποντας στους οδηγούς να εισάγουν ένα συγκεκριμένο κωδικό οδηγού στην οθόνη του SYNC, οι διαχειριστές στόλων λαμβάνουν μια ακριβή καταγραφή για το ποιος οδηγός χρησιμοποιεί ποιο όχημα. Συσχετίζοντας έναν οδηγό με ένα συγκεκριμένο όχημα, οι διαχειριστές μπορούν να αναλύουν δείκτες και στατιστικά απόδοσης που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη καθοδήγηση και κατ’ επέκταση την παραγωγικότητα κάθε οδηγού.

Όλες αυτές οι λειτουργίες βασίζονται σε υπάρχουσες υπηρεσίες της Ford Telematics, που περιλαμβάνουν υπηρεσίες εντοπισμού μέσω GPS και geofencing (γεωγραφικού εντοπισμού θέσης και περιορισμών σε περιοχές), ειδοποιήσεις κατάστασης οχήματος, δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου και ενέργειας, και άλλα. Οι διαχειριστές στόλων μπορούν επίσης τώρα να βλέπουν και να παρακολουθούν βασικά δεδομένα από οχήματα που δεν ανήκουν στην οικογένεια Ford απευθείας μέσω της Ford Telematics μαζί με δεδομένα από οχήματα της Ford. Γεγονός που τους βοηθά να μεγιστοποιούν το λειτουργικό χρόνο, να προγραμματίζουν ένα σέρβις και να παρέχουν βελτιωμένη καθοδήγηση χωρίς τη χρήση πολλαπλών λύσεων λογισμικού.

Επιπλέον, η νέα εφαρμογή υποστήριξης Ford Telematics Drive μπορεί να βελτιώσει χρονοβόρα καθήκοντα για οδηγούς και διαχειριστές στόλων. Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς να αναφέρουν ποια οχήματα οδηγούν, να ψηφιοποιούν καθημερινά τους ελέγχους οχημάτων, καθώς και να αναφέρουν ζημιές ή μηχανικά προβλήματα απευθείας στο σύστημα Ford Telematics του διαχειριστή του στόλου.

Πέραν αυτών των νέων υπηρεσιών τηλεματικής, η Ford Commercial Solutions προσφέρει την Ford Data Services, που προωθεί εργοστασιακά δεδομένα οχημάτων μέσω εξειδικευμένου λογισμικού ή άλλων εξουσιοδοτημένων παρόχων υπηρεσιών τηλεματικής χωρίς να χρειάζονται πρόσθετες συσκευές τρίτων.

Η Ford αποκαλύπτει το ηλεκτρικό E-Transit (3)

Η Ford Commercial Solutions υποστηρίζει τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων να βελτιώνουν τη λειτουργική τους απόδοση προσφέροντας εργοστασιακά δεδομένα συνδεδεμένων οχημάτων και πληροφορίες πιστοποιημένες από τους μηχανικούς της Ford. Όταν ενεργοποιείται το μόντεμ FordPass Connect 4  που τώρα ενσωματώνεται ως βασικός εξοπλισμός στην πλειοψηφία των νέων επαγγελματικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη, αυτές οι συνδεδεμένες λύσεις ξεκλειδώνουν τις διαθέσιμες συνδρομές σε λογισμικό που βοηθά στη διαχείριση των στόλων.

1) Οι εγκεκριμένες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η έναρξη πωλήσεων. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Τα οχήματα με έγκριση τύπου Light Duty Vehicle με βάση το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) θα έχουν στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας και εκπομπών CO2 για τους κύκλους New European Drive Cycle (NEDC) και WLTP. Το WLTP θα αντικαταστήσει πλήρως το NEDC το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2020. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών. Στο πλαίσιο της σταδιακής κατάργησης του NEDC, γίνεται αναγωγή των τιμών κατανάλωσης & εκπομπών CO2 στο WLTP. Θα υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες τιμές, καθώς ορισμένα στοιχεία των δοκιμών έχουν αλλάξει, επομένως το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

2) Μην οδηγείτε αφηρημένοι. Χρησιμοποιείτε συστήματα με φωνητικές εντολές όπου είναι δυνατόν και όχι συσκευές χειρός ενώ οδηγείτε. Μερικές λειτουργίες μπορεί να είναι κλειδωμένες ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες συμβατές με όλα τα τηλέφωνα.

3) Οι Ford Telematics & Data Services είναι συνδρομητικές υπηρεσίες που υπόκεινται σε συμφωνία με τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης της FSM. Η συνδρομή έχει μηνιαία χρέωση. Μόνον οχήματα εξοπλισμένα με modem ή PIDS (ανάλογα με την υπηρεσία). Η διαθεσιμότητα δεδομένων απαιτεί συνδεσιμότητα δεδομένων και πρόσβαση σε δεδομένα του οχήματος. Απαιτείται πιστωτικός έλεγχος για δυνατότητα συνδρομής.

4) Το FordPass Connect, η εφαρμογή Ford Pass App., και η υπηρεσία Ford Pass Connect Service είναι απαραίτητα για έλεγχο λειτουργιών από απόσταση (βλέπε Όρους FordPass για λεπτομέρειες). Συνδεδεμένες υπηρεσίες και χαρακτηριστικά εξαρτώνται από τη συνδρομή και τη διαθεσιμότητα συμβατού δικτύου. Αλλαγές στην τεχνολογία / των δικτύων κινητής τηλεφωνίας / της ικανότητας των οχημάτων μπορεί να περιορίσουν τη λειτουργικότητα και να αποτρέψουν τη λειτουργία συνδεδεμένων χαρακτηριστικών.

All-New_Ford_E-Transit_02

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ