Συνεργασία Volta Trucks και Proterra για την προμήθεια μπαταριών

banner-google-news

Η Volta Trucks, ο κατασκευαστής πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, επέλεξε την Proterra, κορυφαία εταιρία στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, ως προμηθευτή μπαταριών για το Volta Zero.Το Volta Zero είναι το πρώτο, ηλεκτρικό όχημα 16 τόνων, σχεδιασμένο ειδικά για τη διανομή εμπορευμάτων εντός της πόλης. Αυτή η σημαντική σύμβαση ολοκληρώνει τη στρατηγική προμήθεια ηλεκτρικού κινητήρα της Volta Trucks. Τα οχήματα Volta Zero έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τις δοκιμές με πελάτες αργότερα το 2021, με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά να αναμένονται στους δρόμους αμέσως μετά την έναρξη της παραγωγής περίπου 12 μήνες αργότερα.

Η μπαταρία που παρέχεται από την Proterra θα δώσει στο Volta Zero πραγματική αυτονομία 200 χλμ.  με μία μόνο φόρτιση. Αυτή η απόσταση είναι περισσότερο από αρκετή για τα περισσότερα οχήματα εφοδιαστικής και διανομής εντός της πόλης που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου λειτουργίας τους είτε σταματημένα στην κίνηση, είτε κινούμενα με χαμηλές ταχύτητες. Η μπαταρία προσφέρει κορυφαία ενεργειακή πυκνότητα και custom σχεδιασμό. Αυτό επιτρέπει στην μπαταρία  να βρίσκεται ανάμεσα στις ράγες του σασί – την ασφαλέστερη δυνατή θέση για τον σχεδιασμό.

Η συνεργασία αντιπροσωπεύει την είσοδο της Proterra με έδρα τις ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή αγορά φορτηγών. Η τεχνολογία της Proterra έχει αποδειχθεί ότι ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια μίλια με τα δικά της οχήματα και έχει επίσης επιλεγεί από άλλους κατασκευαστές εμπορικών οχημάτων παγκόσμιας κλάσης για ηλεκτροδότηση φορτηγών, σχολικών λεωφορείων, πούλμαν, λεωφορεία χαμηλού δαπέδου και εξοπλισμό για τον κατασκευαστικό κλάδο .

Οι μπαταρίες Proterra διαθέτουν παθητικά και ενεργά χαρακτηριστικά ασφαλείας, υγρό θερμικό κλιματισμό και συμμορφώνονται με τα πιο σύγχρονα λειτουργικά πρότυπα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του ISO 26262 (έως ASIL C). Η μπαταρία Proterra έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πάνω από 4.000 κύκλους επαναφόρτισης σε διάστημα 10 ετών, χωρίς σημαντική υποβάθμιση, ώστε να διασφαλίζεται η μακροζωία του οχήματος.

 

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ 728Χ90

saloni_digital_ MAGAZINE INSIDE PAGES_2020-12_FINAL-03

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ