Η Daimler επεκτείνει το ευρωπαϊκό δίκτυο μπαταριών με μερίδιο 33% στην ACC

banner-google-news

Η Mercedes-Benz δήλωσε ότι θα αναλάβει το 33% του κατασκευαστή μπαταριών Automotive Cells Company (ACC). Η ACC, που ιδρύθηκε το 2020 από τη γαλλική Stellantis και την Total Energies, θα ξεκινήσει να προμηθεύει στη Mercedes-Benz μπαταρίες από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Γαλλία και τη Γερμανία από τα μέσα της δεκαετίας.

«Η εστίασή μας είναι στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler Ola Kallenius, σε συνέντευξη Τύπου. «Εκεί είναι που η ACC θέλει να αναπτυχθεί, να επεκταθεί και να αναπτύξει τεχνολογίες μαζί μας».

Η Daimler, η οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα το 2030, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, θα επενδύσει μέχρι 1 δισ. ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) στην επιχείρηση μπαταριών.

Η ACC, η οποία προηγουμένως είχε προγραμματίσει για 48 Gigawatt ώρες (GWh) δυναμικότητας στα δύο εργοστάσιά της, τώρα στοχεύει να φτάσει τουλάχιστον τα 120 GWh έως το 2030, στόχος που θα απαιτήσει επτά δισεκατομμύρια ευρώ σε ίδια κεφάλαια, χρέος και επιδοτήσεις.